Publikavimo data: 2025-08-20
Panna cotta su mandarinais ir baltuoju šokoladu
"Panna cotta" yra lengvas itališkas desertas iš grietinėlės ir vaisių želė. Šis desertas pirmą kartą buvo pagamintas Pjemonte XIX a. pradžioje iš cukraus, grietinėlės ir žuvų kaulų vietoj želatinos. Nuo to laiko receptas labai pasikeitė ir dabar jam sutirštinti dedama maistinės želatinos arba agaro agaro, o pagrindą gali sudaryti ne tik grietinėlė, bet ir grietinė, jogurtas, karvės pienas ar net augalinis pienas. Skonio akcentai dabar taip pat daug turtingesni nei anksčiau - kreminį panakotos sluoksnį papildo uogos, citrusiniai vaisiai, šokoladas. Išbandykite mūsų panakotos su mandarinų želė ir pienišku šokoladu receptą ir jums tikrai patiks.
Žingsnis 1
Pirmiausia paruoškite kreminį panakotos sluoksnį. Želatiną užpilkite 2-3 valgomaisiais šaukštais šalto verdančio vandens ir palikite 10 minučių.
Žingsnis 2
Puode sumaišykite grietinėlę ir natūralų jogurtą ir nuolat maišydami kaitinkite. Palaipsniui įmaišykite cukrų ir šokolado gabalėlius. Kaitinkite, kol cukrus ir šokoladas ištirps grietinėlėje.
Žingsnis 3
Į karštą, bet ne verdantį mišinį suberkite želatiną ir palaukite, kol ji visiškai ištirps. Maišykite, kad želatina tolygiai pasiskirstytų grietinėlėje.
Žingsnis 4
Perkoškite per sietelį ir leiskite mišiniui atvėsti. Į paruoštas formeles supilkite šaltą, bet dar skystą kremą ir 120 minučių padėkite į šaldytuvą.
Žingsnis 5
Dabar pagaminkite mandarinų želė. Vėl užpilkite želatiną 2-3 valgomaisiais šaukštais šalto virinto vandens. Nulupkite mandarinus ir išspauskite iš jų sultis citrusinių vaisių spaudikliu arba panardinamuoju maišytuvu.
Žingsnis 6
Jei naudojate panardinamąjį maišytuvą, pertrinkite mišinį per smulkų sietelį. Paruoštas mandarinų sultis supilkite į puodą, suberkite cukrų ir kaitinkite, kol cukrus ištirps.
Žingsnis 7
Tada į karštas sultis suberkite želatiną ir gerai išmaišykite, kad ji ištirptų ir tolygiai pasiskirstytų sultyse.
Žingsnis 8
Mandarinų želė atvėsinkite iki kambario temperatūros ir atsargiai supilkite ant sustingusio kreminės želė sluoksnio. Dėkite į šaldytuvą 120 minučių, kad galutinai sustingtų.
Kategorijos