Publikavimo data: 2024-04-17
Panna cotta su mangais
Garsųjį itališką desertą "Panna cotta" galima gaminti ne tik su uogomis, bet ir su mangais. Dėl šio vaisiaus desertas įgaus ryškų tropinį skonį ir saulėtą spalvą. Panna cotta su mangais gaminama pagal tradicinį receptą iš klasikinių ingredientų: grietinėlės, cukraus ir želatinos, o pabaigoje į desertą įdedama mangų tyrės. Želatiną prieš gaminant reikia užpilti vandeniu, kad išbrinktų.
Žingsnis 1
Paruoškite panna cotta. Sumaišykite grietinėlę su pienu, įberkite 2 valgomuosius šaukštus cukraus ir pastatykite ant ugnies. Užvirinkite. Tada į karštą grietinėlę įmaišykite išbrinkusią želatiną. Išmaišykite, kad želatina ištirptų. Supilkite į kremus ir 2-3 valandoms įdėkite į šaldytuvą, kad desertas sustingtų.
Žingsnis 2
Paruoškite mangų tyrę. Mangą sutrinkite trintuvu. Įdėkite 2 valgomuosius šaukštus cukraus ir krakmolą. Šiek tiek pašildykite, kad tyrė šiek tiek sutirštėtų.
Žingsnis 3
Surinkite desertą. Išimkite panna cotta iš šaldytuvo. Ant šaldyto deserto sudėkite mangų tyrę. Pabarstykite cukraus pudra.
Kategorijos