Publikavimo data: 2024-04-17
Panna cotta su vyšniomis
"Panna cotta" - tai desertas, kuris yra kreminė želė. Jam paruošti grietinėlė verdama su cukrumi ir sumaišoma su želatina, tada gautas mišinys supilamas į formeles ir užšaldomas šaldytuve. Panna cotta galite ruošti su vyšniomis, tada desertas įgaus papildomo ryškaus uogų skonio. Vyšnios yra sultingos uogos, todėl sirupas bus sodrus.
Žingsnis 1
Pagaminkite panna cotta. Sumaišykite grietinėlę su pienu, įberkite 2 valgomuosius šaukštus cukraus ir pastatykite ant ugnies. Užvirinkite. Tuomet į karštą grietinėlės mišinį sudėkite išbrinkusią želatiną. Išmaišykite, kad želatina ištirptų. Supilkite į kremus ir 2-3 valandoms įdėkite į šaldytuvą, kad desertas sukietėtų.
Žingsnis 2
Paruoškite vyšnių tyrę. Vyšnias perpjaukite per pusę ir sudėkite į puodą. Suberkite 2 valgomuosius šaukštus cukraus ir krakmolą. Kaitinkite 2-3 minutes, kad vyšnios suminkštėtų. Atvėsinkite ir padėkite į šaldytuvą.
Žingsnis 3
Surinkite desertą. Iš šaldytuvo išimkite panakotos kremą ir ant šaldyto deserto viršaus sudėkite vyšnių tyrę.
Kategorijos