Paprasta kepta lydeka pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Paprasta kepta lydeka

Lydekos mėsoje yra tik 1 % riebalų ir ji yra dietinis produktas. Jos mėsoje yra vitaminų B, A, C, E, PP ir naudingų mikroelementų, tokių kaip geležis, jodas, cinkas ir siera. Tyrimais įrodyta, kad lydekų mėsa gali sumažinti cukraus kiekį kraujyje, pagerinti skydliaukės veiklą ir atkurti nervų sistemą. Be to, lydekose gausu natūralių medžiagų, kurios stiprina žmogaus imuninę sistemą ir turi tonizuojamąjį poveikį širdies ir kraujagyslių sistemai.
Gaminimo laikas
20 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
145 kcal.
Baltymai
16 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.86/5 (7 bal.)

Žingsnis 1

Paprasta kepta lydeka Žingsnis 1
Išvalykite lydekos skerdeną, išdarinėkite ją ir supjaustykite porcijomis. Sumaišykite druską su miltais ir apvoliokite žuvies gabalėlius šiame mišinyje.

Žingsnis 2

Paprasta kepta lydeka Žingsnis 2
Į įkaitintą keptuvę įpilkite augalinio aliejaus ir kepkite žuvies gabalėlius iš pradžių 5-6 minutes iš vienos pusės, kol apskrus ir gražiai apskrus, o paskui iš kitos pusės.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, turi bendrų alergenų, pietūs, vakarienė, pupelių sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos