Publikavimo data: 2025-08-20
Paprasta kepta lydeka
Lydekos mėsoje yra tik 1 % riebalų ir ji yra dietinis produktas. Jos mėsoje yra vitaminų B, A, C, E, PP ir naudingų mikroelementų, tokių kaip geležis, jodas, cinkas ir siera. Tyrimais įrodyta, kad lydekų mėsa gali sumažinti cukraus kiekį kraujyje, pagerinti skydliaukės veiklą ir atkurti nervų sistemą. Be to, lydekose gausu natūralių medžiagų, kurios stiprina žmogaus imuninę sistemą ir turi tonizuojamąjį poveikį širdies ir kraujagyslių sistemai.
Žingsnis 1
Išvalykite lydekos skerdeną, išdarinėkite ją ir supjaustykite porcijomis. Sumaišykite druską su miltais ir apvoliokite žuvies gabalėlius šiame mišinyje.
Žingsnis 2
Į įkaitintą keptuvę įpilkite augalinio aliejaus ir kepkite žuvies gabalėlius iš pradžių 5-6 minutes iš vienos pusės, kol apskrus ir gražiai apskrus, o paskui iš kitos pusės.
Kategorijos