Paprasta kepta skumbrė pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-23

Paprasta kepta skumbrė

Skumbrė yra sveika jūros žuvis. Jos mėsa riebi, minkšta ir švelni, beveik be kaulų. Todėl ją taip mėgsta viso pasaulio virėjai ir šeimininkės. Žuvyje yra daug mikroelementų, todėl reguliariai ją valgydami galite sustiprinti savo organizmą. Skumbrę gali valgyti visi žmonės, kontraindikacijų jai praktiškai nėra.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
191 kcal.
Baltymai
13 g
Riebalai
14 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 3.5/5 (2 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Paprasta kepta skumbrė Žingsnis 1
Supjaustykite žuvį: nupjaukite galvą, perpjaukite žuvį išilgai pilvo, išimkite visą vidų, atsargiai pašalinkite stuburą. Nenuimkite odos ir uodegos: tai daroma tam, kad filė neišsiplėstų ir neišlaikytų formos.

Žingsnis 2

Paprasta kepta skumbrė Žingsnis 2
Supjaustykite citriną plonais, maždaug 1-2 milimetrų storio griežinėliais. Atskirkite kalendrų lapelius nuo šakelių ir smulkiai sukapokite.

Žingsnis 3

Paprasta kepta skumbrė Žingsnis 3
Paruoštą žuvies filė išskleiskite kaip atverstą knygą ir kepkite truputį augaliniame aliejuje po 7-10 minučių iš kiekvienos pusės.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos