Publikavimo data: 2024-06-23
Paprasta kepta skumbrė
Skumbrė yra sveika jūros žuvis. Jos mėsa riebi, minkšta ir švelni, beveik be kaulų. Todėl ją taip mėgsta viso pasaulio virėjai ir šeimininkės. Žuvyje yra daug mikroelementų, todėl reguliariai ją valgydami galite sustiprinti savo organizmą. Skumbrę gali valgyti visi žmonės, kontraindikacijų jai praktiškai nėra.
Žingsnis 1
Supjaustykite žuvį: nupjaukite galvą, perpjaukite žuvį išilgai pilvo, išimkite visą vidų, atsargiai pašalinkite stuburą. Nenuimkite odos ir uodegos: tai daroma tam, kad filė neišsiplėstų ir neišlaikytų formos.
Žingsnis 2
Supjaustykite citriną plonais, maždaug 1-2 milimetrų storio griežinėliais. Atskirkite kalendrų lapelius nuo šakelių ir smulkiai sukapokite.
Žingsnis 3
Paruoštą žuvies filė išskleiskite kaip atverstą knygą ir kepkite truputį augaliniame aliejuje po 7-10 minučių iš kiekvienos pusės.
Kategorijos