Publikavimo data: 2025-08-19
Paprasta pica su kumpiu, pomidorais, sūriu ir pomidorų padažu
Pica turi tūkstantmetę istoriją, iki šiol nežinoma, kas pirmasis išrado šį patiekalą. Šiandien pica laikoma itališku patiekalu. XVI a. Neapolyje plokščia duona pirmą kartą paminėta kaip pica. Šis maistas buvo laikomas pigiu, sukurtu vargšams ir nepasiturintiesiems. Jis buvo pardavinėjamas gatvėse ir neturėjo vieningo recepto - kiekvienas gamino jį taip, kaip jam atrodė įmanoma. 1522 m. į Europą įvežus pomidorų, itališka pica pirmą kartą pasirodė Neapolyje.
Žingsnis 1
Paruoškite gilų dubenį, persijokite į jį miltus, supilkite pieną, kiaušinius, augalinį aliejų, druską, cukrų, sodą ir citrinos rūgštį. Užminkykite tešlą ir palikite pastovėti.
Žingsnis 2
Tada tešlą iškočiokite į stačiakampio formą. Paruoškite kepimo skardą ir išklokite ją kepimo pergamentu. Tešlą iškočiokite ant kočėlo ir perkelkite į kepimo skardą. Išlyginkite tešlą ir visą tešlos paviršių subadykite šakute.
Žingsnis 3
Dėkite tešlą į orkaitę ir kepkite, kol ji įpusės kepti. Tada išimkite iš orkaitės ir aptepkite pomidorų padažu. Sudėkite kumpį, šoninę, paprikas, svogūnus ir pomidorus. Pabarstykite sūriu ir pašaukite į orkaitę, kol iškeps.
Kategorijos