Publikavimo data: 2025-08-17
Paprastas baklažanų ir pomidorų užkandis
Užkandis iš baklažanų ir pomidorų yra labai skanus, ryškus ir aromatingas patiekalas. Šis paprastas užkandis gana greitai paruošiamas iš paprastų ir nebrangių produktų. Kepti baklažanai puikiai dera su šviežiais pomidorais ir česnakais. Padažą pagal skonį galima papildyti žaliaisiais svogūnais, petražolėmis, aštriaisiais arba juodaisiais pipirais. Šis apetitą žadinantis užkandis tinka prie daugelio antrųjų patiekalų. Baklažanų užkandį su pomidorais galima patiekti ir prie šventinio stalo, ir kaip priedą prie įprastų pietų ar vakarienės.
Žingsnis 1
Baklažaną supjaustykite maždaug 2 cm storio apskritimais. Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies su trupučiu augalinio aliejaus. Apkepkite baklažanus iš abiejų pusių, kol taps auksiniai. Išdėliokite baklažanus vienu sluoksniu ant lėkštės.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą: smulkiai supjaustykite krapus ir česnaką, suberkite į majonezą ir gerai išmaišykite. Pomidorą supjaustykite tokio pat dydžio griežinėliais, kaip ir baklažano apskritimai. Sutarkuokite sūrį.
Žingsnis 3
Baklažanų griežinėlius aptepkite česnakiniu majonezu ir žolelėmis. Ant viršaus dėkite pomidorų griežinėlius ir pabarstykite tarkuotu sūriu.
Kategorijos