Publikavimo data: 2024-06-15
Paprastas bulvių apkepas su skumbre ir majonezu
Bulvių apkepas su skumbre ir majonezu yra skanus ir neįtikėtinai sveikas patiekalas. Šis patiekalas naudingas dėl skumbrės. Minkštoje mėsoje yra daug vitaminų, ypač B12 ir PP, mineralinių medžiagų: natrio, fosforo, chromo, jodo ir mikroelementų. Skumbrės sudėtyje yra omega-3 rūgščių, kurios padaugina organizmo gynybines funkcijas, teigiamai veikia medžiagų apykaitą ir hormonų kiekį.
Žingsnis 1
Paruoškite puodą su vandeniu ir virkite bulves 7 minutes. Išvirusias bulves išverskite į sietelį. Ištepkite formą augaliniu aliejumi ir išdėliokite pusę bulvių. Bulves pasūdykite ir patepkite nedideliu sluoksniu majonezo.
Žingsnis 2
Antruoju sluoksniu sudėkite žuvį, pasūdykite ir aptepkite majonezu. Sudėkite likusias bulves, pagal skonį įberkite prieskonių, pipirų ir druskos. Aptepkite majonezu ir pabarstykite tarkuotu sūriu. Dėkite į 190 ℃ įkaitintą orkaitę 40 min.
Kategorijos