Publikavimo data: 2024-04-14
Paprastas bulvių apkepas su sūriu
Bulvės yra bene populiariausia daržovė planetoje. Prancūzai jas vadina "pommes de terre", kas išvertus reiškia "žemės obuolys". Vienas iš labiausiai paplitusių bulvių gaminimo būdų - bulvių apkepas su sūriu! Plonais griežinėliais supjaustytos bulvės po tarkuoto sūrio sluoksniu - puikus receptas tiek darbo dienos pietums, tiek šventinėms vaišėms!
Žingsnis 1
Nuluptas bulves supjaustykite plonais griežinėliais. Sūrį sutarkuokite stambia tarka.
Žingsnis 2
Į gilų dubenį sudėkite supjaustytas bulves, pusę tarkuoto sūrio, grietinę. Pagal skonį įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų. Visus ingredientus sumaišykite.
Žingsnis 3
Paimkite stiklinį kepimo indą. Į jį sudėkite bulves su sūriu ir grietine. Indą pabarstykite likusia puse tarkuoto sūrio.
Žingsnis 4
20 minučių pašaukite patiekalą į 180 C įkaitintą orkaitę.
Kategorijos