Publikavimo data: 2024-06-22
Paprastas ešerių receptas orkaitėje
Jūros ešerių mėsa yra labai sveika, ji stimuliuoja smegenis, teigiamai veikia virškinimo ir nervų sistemas. Valgyti žuvį bent kartą per savaitę yra geras įprotis, nes tai naudinga dantų, nagų ir odos sveikatai. Siūlome jums lengvai paruošiamą receptą, su kuriuo susidoros net pradedantysis. Nustebinkite savo šeimą neįprasto, bet labai subtilaus skonio orkaitėje keptu jūros ešeriu. Žuvies mėsa ant viršaus papuošta sultinga pomidorų ir sūrio kepurėle.
Žingsnis 1
Nuplaukite ir nusausinkite pomidorą. Supjaustykite apskritimais. Kepimo indą ištepkite sviestu.
Žingsnis 2
Žuvį iš abiejų pusių pasūdykite ir pabarstykite žuvies prieskoniais. Sudėkite žuvį į formą ir ant viršaus uždėkite pomidorų griežinėlius. Sūrį sutarkuokite stambia tarka ir pabarstykite ant viršaus.
Žingsnis 3
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių pagal Celsijų. Kepkite žuvį apie 40 minučių. Žuvis turėtų būti auksinės spalvos, o sūris - išsilydęs.
Kategorijos