Publikavimo data: 2024-05-25
Paprastas naminis pyragas su braškėmis
Braškių sezono įkarštyje būtinai turėtumėte iškepti vasarišką ir neįtikėtinai skanų pyragą. Su šviežių braškių įdaru pyragas bus ne tik saldus ir skanus, bet ir kvapnus. Braškių pyrago receptą orkaitėje paruošti gana paprasta ir greita. Tešlą galite gaminti "paskubomis", minkyti ant mielių arba pasirinkti smėlio tešlos variantą. Vadovaukitės receptu ir paruoškite kepinius namuose.
Žingsnis 1
Paruoškite braškių pyrago tešlą. Dubenyje sumaišykite miltus ir kepimo miltelius. Į atskirą dubenį sudėkite minkštą sviestą, 150 g cukraus ir išsukite plaktuvu. Tada įmuškite kiaušinį ir vėl suplakite. Supilkite kambario temperatūros pieną, suberkite druską, miltus ir kepimo miltelius. Gerai išmaišykite, kad gautųsi grietinės tirštumo tešla.
Žingsnis 2
Paruoškite pyragą kepti. Kepimo formą ištepkite aliejumi ir supilkite tešlą. Ant tešlos sudėkite braškių griežinėlius pjūviais žemyn. Uogas pabarstykite cukrumi.
Žingsnis 3
Iškepkite braškių pyragą. Dėkite pyragą į įkaitintą orkaitę ir kepkite 50 minučių. Patikrinkite pyragą mediniu pagaliuku. Tada ištraukite pyragą iš orkaitės, atvėsinkite ir patiekite.
Kategorijos