Publikavimo data: 2025-08-17
Paprastas naminis sūrio pyragas
Sūrio pyragas - tai sūrio ir varškės desertas, kurio pagrindą sudaro sausainiai ir švelni grietinėlė. Šis įdomus patiekalas mus pasiekė iš Europos, nors pradėtas gaminti dar senovėje. Šiais laikais desertas yra labai populiarus. Jis dažnai patiekiamas restoranuose arba gaminamas namuose. Šis receptas yra klasikinis sūrio pyrago gaminimo variantas. Paruoštas desertas gaunasi labai skanus, švelnus ir maistingas. Patiekalui patiekti naudojamos uogos, tačiau jas galima pakeisti uogiene.
Žingsnis 1
Paruoškite pagrindą. Įjunkite orkaitę, kad ji įkaistų iki 170 laipsnių. Į gilų dubenį sudėkite susmulkintus sausainius. Sudėkite į jį ištirpintą sviestą ir 1 valgomąjį šaukštą cukraus, tada kruopščiai išmaišykite. Kepimo formą išklokite pergamentiniu popieriumi. Tuomet gautą masę išklokite ir užtepkite ant formos dugno. Paruoštą pagrindą 10 minučių pašaukite į orkaitę.
Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Į dubenį įmuškite 4 kiaušinius. Į juos suberkite likusį cukrų ir gerai suplakite ingredientus plaktuvu. Į mišinį įmaišykite vaniliną, grietinėlę ir citrinos žievelę. Į paruoštą įdarą supilkite kremą ir dar kartą gerai išmaišykite, kad gautųsi vientisa masė.
Žingsnis 3
Paruoškite desertą. Įkaitinkite orkaitę iki 150 laipsnių pagal Celsijų. Gautą įdarą supilkite ant paruošto sausainių pagrindo. Orkaitės dugne pastatykite gilų dubenį su vandeniu. Ant viršaus pastatykite formą su sūrio pyragu. Kepkite desertą 70-80 minučių, kol visiškai iškeps. Paruoštą sūrio pyragą kelioms valandoms padėkite į šaldytuvą.
Kategorijos