Publikavimo data: 2025-08-19
Paprastas pudingas su mandarinais
Pudingai iš pradžių buvo gaminami iš mėsos ingredientų. Britų salose nuo seno buvo patiekiama košė "slyvų košė", kuri buvo verdama ant mėsos sultinio, pridedant džiovintų vaisių, medaus ir duonos trupinių. XIII a. šis patiekalas buvo vadinamas "slyvų pudingu". Šiuolaikiniame pasaulyje pudingu vadiname saldų patiekalą su minkšta tešla. Šis pudingas gaminamas su mandarinais, kurie jam suteikia sultingą vaisių skonį.
Žingsnis 1
Sutarkuokite mandarinų žievelę. Nulupkite juos ir išspauskite visas sultis. Atskirkite baltymus nuo trynių. Sudėkite trynius į gilų dubenį. Į trynius supilkite cukrų ir sumaišykite su sviestu. Suplakite maišytuvu. Sudėkite žievelę ir išmaišykite.
Žingsnis 2
Miltus ir kepimo miltelius supilkite į trynius ir išmaišykite iki vientisos masės. Supilkite mandarinų sultis, tada pieną. Gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Kiaušinių baltymus sudėkite į gilų dubenį ir plakite, kol taps tiršti.
Žingsnis 4
Supilkite išplaktus baltymus į likusią mišinio dalį ir gerai išmaišykite. Šaukštu supilkite tešlą į formeles, sudėkite formeles į kepimo skardą ir iki pusės užpilkite vandeniu, kepkite 175 laipsnių temperatūroje 25 minutes.
Kategorijos