Publikavimo data: 2025-08-20
Paprastas pyragas su vyšniomis ir šokoladu
Vyšnių pyragą su šokoladu galima greitai paruošti šeimai arbatai arba padėti kaip desertą ant šventinio stalo. Pyragas būna vidutiniškai saldus, šiek tiek rūgštokas. Labai gražiai atrodys šokoladinis vyšnių pyragas, iškeptas apvalioje išimamoje formoje. Desertui imkite šviežias, tankias uogas, kad kepant jos nesuminkštėtų. Jei po ranka neturite šokolado plytelės, pakeiskite jį kakava, bet tik natūralia, o ne tirpiais milteliais, skirtais vaikų gėrimams.
Žingsnis 1
Užminkykite tešlą. Įtrinkite 150 g cukraus su sviestu. Sumaišykite su tryniais. Supilkite šokolado drožles ir riešutus. Sumaišykite iki vientisos masės. Įmaišykite miltus ir kepimo miltelius dalimis, minkydami tešlą. Į baltymus suberkite druską, išplakite iki purių putų ir supilkite į tešlą. Dar kartą gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Paruoškite šokoladinį vyšnių pyragą. Kepimo formą išklokite tefloniniu kilimėliu arba patepkite aliejumi. Tolygiai paskirstykite tešlą. Ant viršaus sudėkite vyšnias. Pabarstykite likusiu cukrumi. Kepkite 180 ℃ temperatūroje 40-50 minučių.
Kategorijos