Publikavimo data: 2024-02-04
Paprastas varškės keksas su kefyru receptas
Varškės keksiukai pas mus atkeliavo iš Prancūzijos. Ten jos buvo gaminamos iš ožkos pieno varškės, kuri suteikė desertui švelnią ir oro konsistenciją. Mūsų recepte naudojama įprasta minkšta varškė, ir pyragas vis tiek išeis lengvas ir labai skanus.
Žingsnis 1
Persijokite miltus ir kepimo miltelius ir įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Paruoškite torto formą ir pergamentą.
Žingsnis 2
Sudėkite kiaušinius, varškę, cukrų, vanilinį cukrų ir išmaišykite mikseriu iki vientisos masės. Tada į tešlą supilkite kefyrą ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Į mišinį supilkite persijotus miltus ir dar kartą išmaišykite mikseriu.
Žingsnis 4
Tešlą supilkite į keksiukų formą. Keksiukų formą 15-20 min. pašaukite į įkaitintą orkaitę, įkaitintą iki 180 °C. Kai keksiukas bus paruoštas, išjunkite orkaitę ir palikite ją 10 minučių, kad keksiukas labiau išsipūstų.
Žingsnis 5
Paruoštą keksą pabarstykite cukraus pudra ir patiekite.
Kategorijos