Publikavimo data: 2024-04-28
Paprastas velykinis kupletas
Kulichas tradiciškai puošia Velykų šventinį stalą. Tai pagrindinis šventų Velykų simbolis, savo forma primenantis bažnyčios artoją. Pagal mūsų receptą iškepkite paprastą kuličą su sultenėmis ir baltyminiu glajumi.
Žingsnis 1
Pašildykite pieną, įmaišykite mieles, cukrų ir miltus. Kruopščiai išmaišykite ir palikite 10 minučių šiltai.
Žingsnis 2
Tada palaipsniui sudėkite likusius ingredientus ir užminkykite tešlą.
Žingsnis 3
Tada tešlą patepkite augaliniu aliejumi, uždenkite drėgnu rankšluosčiu ir 120 minučių padėkite į karštį.
Žingsnis 4
Sudėkite tešlą į kepimo indą ir palikite pastovėti dar 15 minučių.
Žingsnis 5
Tešla neturi siekti formos kraštų.
Žingsnis 6
15 minučių pašaukite į 180 °C įkaitintą orkaitę.
Žingsnis 7
Tada sumažinkite temperatūrą iki 150 °C ir kepkite dar 30-40 minučių.
Žingsnis 8
Cukraus pudrai išplakite 1 kiaušinio baltymą plaktuvu, palaipsniui įmaišydami 125 g cukraus pudros.
Žingsnis 9
Leiskite kuličui atvėsti, tada užtepkite glajų ir palikite jį sustingti dar 15 minučių.
Kategorijos