Publikavimo data: 2024-05-01
Paprasti avižiniai dribsniai su pienu ir uogomis
Avižinių dribsnių košė su pienu yra vienas naudingiausių ir maistingiausių rusų virtuvės patiekalų. Avižinių dribsnių nauda žinoma tiems, kurie stebi savo sveikatą. Į košės sudėtį įeina skaidulinės medžiagos, naudingos virškinimui. Avižinių dribsnių košėje su pienu yra būtinų B grupės vitaminų, o pienas praturtina patiekalą kalciu. Tradiciškai avižinių dribsnių košė valgoma pusryčiams. Patiekalą galima papildyti uogomis, riešutais, džiovintais vaisiais.
Žingsnis 1
Išvirkite košę. Supilkite vandenį į puodą ir užvirinkite. Pagardinkite druska ir supilkite avižinius dribsnius. Periodiškai maišykite. Virkite 12-15 minučių. Kai beveik visas vanduo išgaruos, supilkite pieną. Išmaišykite ir užvirinkite.
Žingsnis 2
Baigti gaminti. Uždenkite keptuvę dangčiu ir sumažinkite kaitrą. Virkite košę 5 minutes. Išjunkite ugnį ir palikite 3-4 minutes pastovėti. Suberkite cukrų. Ant košės viršaus uždėkite sviesto.
Kategorijos