Publikavimo data: 2025-08-17
Paprasti imbieriniai sausainiai
Paprasčiausią imbierinių sausainių receptą, kurį sudaro turimi produktai - kiaušinis, miltai, medus, sviestas ir, žinoma, imbieras, nereikės ilgai vargti su tešla. Tačiau, nepaisant to, rezultatas yra labai sėkmingas. Čia labai gerai atsiskleidžia principas - kuo paprasčiau, tuo geriau. Gatavi sausainiai gaunasi kvapnūs, traškūs ir pakankamai tankūs, kad galėtumėte juos naudoti savo naujametinėms fantazijoms. Sausainius iš šios tešlos galite papuošti baltais arba spalvotais beoriais dažais, pastatyti iš jų pasakų namelį arba papuošti kalėdinę eglutę.
Žingsnis 1
Plaktuvu sumaišykite cukrų ir kiaušinį, tada sudėkite suminkštėjusį sviestą, medų, miltus, sodą arba kepimo miltelius, imbierą ir cinamoną. Užminkykite lengvą tešlą ir suformuokite rutulį.
Žingsnis 2
Tešlą gerai išminkykite ant stalviršio. Ji turėtų nebelipti prie rankų, bet vis dar būti minkšta. Suvyniokite tešlą į maistinę plėvelę ir bent 120 minučių palaikykite šaldytuve.
Žingsnis 3
Tada tešlą iškočiokite nuo ½ iki 1 cm storio ir išpjaukite figūras naudodami perforatorių arba kartoninį šabloną. Kepimo skardą išklokite kepimo pergamentu ir kepkite 180 ℃ temperatūroje 5-7 minutes.
Kategorijos