Publikavimo data: 2025-08-20
Paprasti imbieriniai sausainiai su obuoliais
Paprasti imbieriniai sausainiai su obuoliais - tai sausainiai, kuriuos per Kalėdas labai dažnai matome amerikiečių filmuose. Tokie sausainiai yra malonaus ir švelnaus skonio, prie jų labai tinka pienas. Pridėję cinamono, kardamono, gvazdikėlių ir kvapiųjų pipirų, sausainius paversite labai pikantiškais ir kvapniais.
Žingsnis 1
Miltus supilkite į gilų dubenį. Suberkite kakavą, sodą ir prieskonius. Pagal skonį pagardinkite druska ir išmaišykite mišinį.
Žingsnis 2
Kitame dubenyje sumaišykite kiaušinį, medų, cukraus pudrą ir minkštą sviestą. Sutarkuokite obuolį ir suberkite jį į dubenį. Masę gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Sumaišykite sausą dalį ir obuolių mišinį. Rankomis gerai išminkykite mišinį iki tešlos. Palikite tešlą valandai pakilti šaldytuve.
Žingsnis 4
Kepimo indą išklokite kepimo pergamentu. Ištepkite sviestu. Tešlą iškočiokite plonu sluoksniu ir sausainių formelėmis formuokite tešlos gabalėlius. Dėkite ant pergamento ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 10 minučių.
Kategorijos