Publikavimo data: 2025-08-19
Paprasti makaronai sojų padaže
Jau šimtus metų makaronai užkariauja virtuvės šefų skonį. Istoriškai jie atsirado Italijoje, Sicilijos saloje, todėl pagrįstai laikomi tradiciniu itališkos virtuvės patiekalu. Makaronai paprastai patiekiami su pomidorų padažu arba alyvuogių aliejumi. Panagrinėkime neklasikinį patiekimo variantą: sojų padaže.
Žingsnis 1
Makaronus 5-7 minutes virkite lengvai pasūdytame vandenyje. Sudėkite į sietelį ir palikite nusausinti. Nulupkite česnaką ir svogūną. Nuplaukite po šaltu vandeniu. Svogūną supjaustykite mažais kubeliais. Česnaką supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais.
Žingsnis 2
Į keptuvę įpilkite 2 valgomuosius šaukštus augalinio aliejaus. Įkaitinkite aliejų ant vidutinės ugnies ir suberkite svogūnus. Kepkite svogūnus, kol jie iškeps. Sudėkite česnaką ir 15 ml sojų padažo. Maždaug minutę kruopščiai maišykite. Į keptuvę suberkite makaronus ir likusius 20 ml sojų padažo. Dar kartą išmaišykite. Sudėkite žalumynus.
Kategorijos