Publikavimo data: 2025-08-18
Paprasti morkų keksiukai
Keksiukas - tai saldus pyragas, kurį 1796 m. išrado jauna amerikietė Amelija Simmons. Nuostabaus kepinio receptas pirmą kartą buvo išspausdintas Amelijos parašytoje knygoje "American Cookery", o nuo kitų desertų skyrėsi tuo, kad jį reikėjo kepti puodelyje. Todėl desertas buvo pavadintas "coursake", kas išvertus reiškia "iškeptas puodelyje".
Žingsnis 1
Grietinę, cukrų ir augalinį aliejų sumaišykite giliame dubenyje ir 2-3 minutes plakite mikseriu. Susmulkinkite graikinius riešutus gabaliukais.
Žingsnis 2
Sutarkuokite morkas stambia tarka ir sudėkite į dubenį su grietinės ir cukraus mišiniu. Suberkite miltus, prieskonius, kepimo miltelius, sodą ir riešutus ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Keksiukų formeles dėkite ant kepimo skardos ir pripildykite 2/3 tešlos. Kepkite morkų keksiukus iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 30-35 min.
Kategorijos