Paprasti morkų keksiukai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Paprasti morkų keksiukai

Keksiukas - tai saldus pyragas, kurį 1796 m. išrado jauna amerikietė Amelija Simmons. Nuostabaus kepinio receptas pirmą kartą buvo išspausdintas Amelijos parašytoje knygoje "American Cookery", o nuo kitų desertų skyrėsi tuo, kad jį reikėjo kepti puodelyje. Todėl desertas buvo pavadintas "coursake", kas išvertus reiškia "iškeptas puodelyje".
Gaminimo laikas
80 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
324 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
17 g
Angliavandeniai
36 g
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 4/5 (10 bal.)

Žingsnis 1

Paprasti morkų keksiukai Žingsnis 1
Grietinę, cukrų ir augalinį aliejų sumaišykite giliame dubenyje ir 2-3 minutes plakite mikseriu. Susmulkinkite graikinius riešutus gabaliukais.

Žingsnis 2

Paprasti morkų keksiukai Žingsnis 2
Sutarkuokite morkas stambia tarka ir sudėkite į dubenį su grietinės ir cukraus mišiniu. Suberkite miltus, prieskonius, kepimo miltelius, sodą ir riešutus ir gerai išmaišykite.

Žingsnis 3

Paprasti morkų keksiukai Žingsnis 3
Keksiukų formeles dėkite ant kepimo skardos ir pripildykite 2/3 tešlos. Kepkite morkų keksiukus iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 30-35 min.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
desertai, pyragaičių desertai, įspūdingas receptas, lengva, yra bendrų alergenų, pusryčiai, užkandis, keksas, ypatingi receptai, naujametiniai desertai, kiaušinių pusryčiai, varškės pusryčiai, varškės desertai

Kategorijos