Publikavimo data: 2025-08-17
Paprasti vanilinio kefyro keksiukai
Paprasti vaniliniai keksiukai su kefyru yra pagrindinis receptas, pagal kurį galite paruošti ir tiesiog pabarstyti keksiukus cukraus pudra arba eksperimentuoti ir pridėti ingredientų pagal savo skonį. Pavyzdžiui, į tešlą galite įdėti smulkintų riešutų, sultenių, džiovintų vaisių, cukruotų vaisių, šviežių uogų ar vaisių gabalėlių. Keksiukus taip pat galite papuošti sultingu kremo dangteliu ir apibarstyti spalvotais pabarstukais, šokolado drožlėmis ar kokoso drožlėmis.
Žingsnis 1
Suplakite kefyrą su kiaušiniu ir augaliniu aliejumi iki vientisos masės. Į miltus ir kepimo miltelius suberkite vaniliną, druską ir cukrų. Įmaišykite sausus ingredientus.
Žingsnis 2
Į skystą mišinį palaipsniui įmaišykite sausą miltų ir cukraus mišinį, plakant mikseriu. Tešlos konsistencija turi būti kaip tirštos grietinės.
Žingsnis 3
Kepimo formas pripildykite ne daugiau kaip iki 2/3 ir 30 minučių pašaukite į 180 °C įkaitintą orkaitę. Dantų krapštuku patikrinkite, ar pyragas iškepęs, nes jis turi būti sausas.
Kategorijos