Publikavimo data: 2025-08-19
Pasninko avižiniai sausainiai su džiovintomis slyvomis ir bananais
Avižiniai sausainiai yra labai skanūs ir sveiki kepiniai. Daug avižinių dribsnių ir džiovintų vaisių taip pat yra maistingi. Tokį desertą kepkite be kiaušinių, ant saulėgrąžų aliejaus ir gausite saldų liesą produktą. Visiems - ir suaugusiesiems, ir vaikams - jis patiks su karšta arbata arba sultimis.
Žingsnis 1
Sumaišykite avižinius dribsnius su miltais. Susmulkinkite džiovintas slyvas ir bananus blenderiu, įpilkite saulėgrąžų aliejaus, cukraus, druskos ir suplakite. Visą mišinį perkelkite į dubenį, supilkite sausą mišinį ir sodą su actu, gerai išmaišykite mentele iki vientisos konsistencijos.
Žingsnis 2
Sudrėkinkite rankas šaltu vandeniu ir iš tešlos suformuokite graikinio riešuto dydžio apvalius sausainius. Dėkite juos ant kepimo skardos, išdėliokite vienas nuo kito. Kepkite 180 °C temperatūros orkaitėje 20 minučių, sausainių viršus turi būti gerai parudavęs.
Kategorijos