Pasninko avižiniai sausainiai su sezamo sėklomis ir linų sėmenimis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Pasninko avižiniai sausainiai su sezamo sėklomis ir linų sėmenimis

Iš avižinių dribsnių galima gaminti ne tik gardžią košę, bet ir kepinius. Traškūs, traškūs avižinių dribsnių sausainiai be kiaušinių su sezamo sėklomis ir linų sėmenimis nepaliks abejingų. Tai puikus desertas prie arbatos per gavėnią.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
343 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
14 g
Angliavandeniai
47 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 4.44/5 (9 bal.)

Žingsnis 1

Pasninko avižiniai sausainiai su sezamo sėklomis ir linų sėmenimis Žingsnis 1
Dubenyje sumaišykite avižinius dribsnius, miltus, cukrų, druską, saulėgrąžų aliejų, vandenį, sodą ir citrinos sultis ir išmaišykite. Tešla atrodo trupininė, bet ją išspaudus gerai išlaiko formą ir nesubyra. Leiskite jai 20 minučių pailsėti kambario temperatūroje.

Žingsnis 2

Pasninko avižiniai sausainiai su sezamo sėklomis ir linų sėmenimis Žingsnis 2
Suformuokite nedidelius rutuliukus, šiek tiek juos suplokite ir išdėliokite ant kepimo skardos, viršų pabarstykite sezamo sėklomis ir linų sėmenimis. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 12-15 min.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
Formuoti kepiniai, desertai, desertai iš tešlos, įspūdingas receptas, yra bendrų alergenų, užkandis po pietų, užkandis, sausainiai, naujametiniai desertai, receptų knyga, kiaušinių sausainiai

Kategorijos