Publikavimo data: 2025-08-20
Pasninko avižiniai sausainiai su sezamo sėklomis ir linų sėmenimis
Iš avižinių dribsnių galima gaminti ne tik gardžią košę, bet ir kepinius. Traškūs, traškūs avižinių dribsnių sausainiai be kiaušinių su sezamo sėklomis ir linų sėmenimis nepaliks abejingų. Tai puikus desertas prie arbatos per gavėnią.
Žingsnis 1
Dubenyje sumaišykite avižinius dribsnius, miltus, cukrų, druską, saulėgrąžų aliejų, vandenį, sodą ir citrinos sultis ir išmaišykite. Tešla atrodo trupininė, bet ją išspaudus gerai išlaiko formą ir nesubyra. Leiskite jai 20 minučių pailsėti kambario temperatūroje.
Žingsnis 2
Suformuokite nedidelius rutuliukus, šiek tiek juos suplokite ir išdėliokite ant kepimo skardos, viršų pabarstykite sezamo sėklomis ir linų sėmenimis. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 12-15 min.
Kategorijos