Pasninko keksas su šokolado putėsiais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Pasninko keksas su šokolado putėsiais

Saldūs gavėnios kepiniai be kiaušinių ir pieno produktų gali būti labai skanūs ir atskleisti neįprastus ingredientų derinius. Pabandykite pagaminti gavėnios keksą su šokolado putėsiais. Jis gaunasi trapus ir minkštas, šokolado aukso spalvos. Kukurūzų miltų tešloje gausu vitaminų ir natūralių skaidulų. O karčiųjų spanguolių įdaras puikiai dera su kvapniais riešutais. Paruoštas keksas pertepamas karčiojo šokolado putomis ir apibarstomas cukraus pudra.
Gaminimo laikas
80 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
330 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
15 g
Angliavandeniai
41 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.4/5 (10 bal.)

Žingsnis 1

Pasninko keksas su šokolado putėsiais Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Sumaišykite vandenį su augaliniu aliejumi ir actu, suberkite riešutus ir spanguoles. Atskirai sumaišykite miltus su kepimo milteliais, soda, cukrumi ir kakava. Nuolat maišydami plaktuvu įmaišykite sausą mišinį į skystą mišinį. Užminkykite tešlą. Palikite 30 minučių pailsėti.

Žingsnis 2

Pasninko keksas su šokolado putėsiais Žingsnis 2
Patiekalą iškepkite iki virimo pabaigos. Supilkite tešlą į formą ir pašaukite ją į orkaitę 40 minučių. Kai keksas atvės, sulaužykite šokoladą skiltelėmis, sudėkite į nedidelį dubenėlį ir įdėkite į mikrobangų krosnelę 1 minutei,. Kruopščiai išmaišykite iki vientisos masės. Putas užtepkite ant keksiuko.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
Formuoti kepiniai, desertai, konditerijos desertai, įspūdingas receptas, yra bendrų alergenų, pusryčiai, popietė, užkandis, užkandžiai, vyšnių sezonas, keksas, kalėdiniai desertai, receptų knyga, kiaušinių pusryčiai, vyšnių keksas, keksas su pienu, sviesto keksas

Kategorijos