Publikavimo data: 2025-08-18
Pasninko keksas su šokolado putėsiais
Saldūs gavėnios kepiniai be kiaušinių ir pieno produktų gali būti labai skanūs ir atskleisti neįprastus ingredientų derinius. Pabandykite pagaminti gavėnios keksą su šokolado putėsiais. Jis gaunasi trapus ir minkštas, šokolado aukso spalvos. Kukurūzų miltų tešloje gausu vitaminų ir natūralių skaidulų. O karčiųjų spanguolių įdaras puikiai dera su kvapniais riešutais. Paruoštas keksas pertepamas karčiojo šokolado putomis ir apibarstomas cukraus pudra.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Sumaišykite vandenį su augaliniu aliejumi ir actu, suberkite riešutus ir spanguoles. Atskirai sumaišykite miltus su kepimo milteliais, soda, cukrumi ir kakava. Nuolat maišydami plaktuvu įmaišykite sausą mišinį į skystą mišinį. Užminkykite tešlą. Palikite 30 minučių pailsėti.
Žingsnis 2
Patiekalą iškepkite iki virimo pabaigos. Supilkite tešlą į formą ir pašaukite ją į orkaitę 40 minučių. Kai keksas atvės, sulaužykite šokoladą skiltelėmis, sudėkite į nedidelį dubenėlį ir įdėkite į mikrobangų krosnelę 1 minutei,. Kruopščiai išmaišykite iki vientisos masės. Putas užtepkite ant keksiuko.
Kategorijos