Publikavimo data: 2025-08-20
Pasninko pyragas su obuoliais
Pyragas - skanus pyragas, kurį mėgsta ir suaugusieji, ir vaikai. Anksčiau obuolių pyragai buvo siejami su derliaus švente, nes juos pradėdavo kepti iškart po to, kai prinokdavo obuoliai. Dabar obuolių pyragai kepami ištisus metus. Tokio pyrago receptų yra be galo įvairių, todėl kiekviena šeimininkė jį gamina pagal savo namiškių pageidavimus. Obuolių pyragui gaminti įprasta naudoti kai kurių rūšių tešlą: smėlinę, sluoksniuotą ir mielinę. Kartu pyragas gali būti atviras, uždaras arba pusiau atviras.
Žingsnis 1
Persijokite miltus į tinkamą dubenį ir padarykite duobutę. Supilkite cukrų ir druską. Įpilkite stiklinę verdančio vandens. Įpilkite augalinio aliejaus ir užminkykite minkštą tešlą. Galiausiai ji neturėtų lipti prie rankų. Palikite tešlą pailsėti 20 minučių, prieš tai ją uždenkite rankšluosčiu.
Žingsnis 2
Padalykite tešlą į 4 dalis ir kiekvieną jų plonai iškočiokite. Ant iškočioto paviršiaus paskirstykite obuolių įdarą, pabarstykite cukrumi ir cinamonu, sudėkite sultenes. Suvyniokite ir sudėkite į aliejumi pateptą formą.
Žingsnis 3
Suktinukus patepkite sviestu. Viršų pabarstykite cukrumi ir cinamonu. Pašaukite į orkaitę ir kepkite 45 minutes 180 laipsnių temperatūroje.
Kategorijos