Pasninko pyragas su obuoliais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Pasninko pyragas su obuoliais

Pyragas - skanus pyragas, kurį mėgsta ir suaugusieji, ir vaikai. Anksčiau obuolių pyragai buvo siejami su derliaus švente, nes juos pradėdavo kepti iškart po to, kai prinokdavo obuoliai. Dabar obuolių pyragai kepami ištisus metus. Tokio pyrago receptų yra be galo įvairių, todėl kiekviena šeimininkė jį gamina pagal savo namiškių pageidavimus. Obuolių pyragui gaminti įprasta naudoti kai kurių rūšių tešlą: smėlinę, sluoksniuotą ir mielinę. Kartu pyragas gali būti atviras, uždaras arba pusiau atviras.
Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
206 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
10 g
Angliavandeniai
25 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.38/5 (8 bal.)

Žingsnis 1

Pasninko pyragas su obuoliais Žingsnis 1
Persijokite miltus į tinkamą dubenį ir padarykite duobutę. Supilkite cukrų ir druską. Įpilkite stiklinę verdančio vandens. Įpilkite augalinio aliejaus ir užminkykite minkštą tešlą. Galiausiai ji neturėtų lipti prie rankų. Palikite tešlą pailsėti 20 minučių, prieš tai ją uždenkite rankšluosčiu.

Žingsnis 2

Pasninko pyragas su obuoliais Žingsnis 2
Padalykite tešlą į 4 dalis ir kiekvieną jų plonai iškočiokite. Ant iškočioto paviršiaus paskirstykite obuolių įdarą, pabarstykite cukrumi ir cinamonu, sudėkite sultenes. Suvyniokite ir sudėkite į aliejumi pateptą formą.

Žingsnis 3

Pasninko pyragas su obuoliais Žingsnis 3
Suktinukus patepkite sviestu. Viršų pabarstykite cukrumi ir cinamonu. Pašaukite į orkaitę ir kepkite 45 minutes 180 laipsnių temperatūroje.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, miltų antrieji patiekalai, kepimas, desertai, desertai orkaitėje, paprasta, yra bendrų alergenų, riešutų sezonas, pyragai, saldūs pyragai, šokoladas, kakavos desertai, receptas su vaizdo įrašu, receptų knyga, graikinių riešutų pyragai, graikinių riešutų pyragai, pyragai su riešutais, pyragai su riešutais, kepimas su kakava, sviesto pyragaičiai

Kategorijos