Publikavimo data: 2025-08-17
Pasninko pyragas su vaisių sulčių kremu
Pasninko kepiniai labai pravers, jei jūsų šeimoje yra pasninkaujančių žmonių, veganų ar vegetarų. Tačiau tai, kad nėra kiaušinių, grietinėlės, sviesto ir kitų gyvūninės kilmės produktų, nereiškia, kad tokie kepiniai gali būti neskanūs ar nuobodūs. Tikrai ne. Augalinių komponentų pagrindu taip pat galite gauti padorių gaminių, tokių pat aromatingų, švelnios tekstūros.
Žingsnis 1
Paruoškite pyragėlius. Supilkite sultis į gilų dubenį, suberkite druską ir cukrų ir gerai išmaišykite, kol ištirps. Supilkite augalinį aliejų, suberkite miltus ir kepimo miltelius ir išmaišykite plaktuvu iki vientisos masės.
Žingsnis 2
Supilkite tešlą į formą, kurios dugnas išklotas pergamentu, o šonai ištepti riebalais ir pabarstyti miltais. Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25 minutes. Patikrinkite, ar kepinys iškepęs, naudodami lazdelę. Paruoštą pyragą tiesiai formoje išverskite ant grotelių ir palikite atvėsti.
Žingsnis 3
Išimkite iš formos labai atsargiai, nes ji sutrupės. Tada nupjaukite viršų ir palikite jį papuošti. Perpjaukite pyragą į du pyragus.
Žingsnis 4
Paruoškite grietinėlę. Puode su sultimis ištirpinkite cukrų ir suberkite manų kruopas. Kai ji šiek tiek išbrinks, pavirkite 3-4 minutes, tada supilkite vandenyje ištirpintą krakmolą ir maišydami virkite, kol sutirštės. Supilkite kokosų arba augalinį aliejų ir išmaišykite. Uždenkite ir atvėsinkite, tada 3 minutes plakite mikseriu.
Žingsnis 5
Padėkite apatinį pyragą ant lėkštės ir aptepkite jį puse kremo. Ant viršaus uždėkite antrąjį pyragą. Viršų ir šonus aptepkite kremu. Šonus apibarstykite smulkintais trupiniais ir valandai padėkite į šaldytuvą.
Kategorijos