Publikavimo data: 2025-08-17
Pasninko sausainiai su avižiniais dribsniais
Avižiniai sausainiai pagal mūsų receptą patiks tiems, kurie laikosi gyvulinės kilmės produktų naudojimo apribojimų, bet nori pasimėgauti kažkuo skaniu. Sausainiai gaunasi saldūs, trapūs, bet kartu lengvi ir labai sveiki. Žinoma, jų nereikėtų vartoti griežto pasninko metu, tačiau kai kuriomis dienomis, kai leidžiama šiek tiek atsipalaiduoti - tokie sausainiai bus tikras skanėstas.
Žingsnis 1
Paimkite puodą, pripilkite į jį vandens ir pastatykite ant kaitlentės. Ant viršaus uždėkite mažesnį puodą ir supilkite į jį cukrų, medų ir vandenį. Taip sirupas išsilaikys vandens vonelėje. Nuolat maišydami užvirinkite, suberkite sodą, kai sirupas pradės šnypšti, sumažinkite ugnį ir palaikykite dar minutę ar dvi.
Žingsnis 2
Avižinius dribsnius šiek tiek sumalkite kavos malūnėliu, bet į miltus jų nepaverskite. Šiek tiek sumalkite riešutus, bet nepaverskite jų milteliais.
Žingsnis 3
Supilkite sirupą į dubenį, suberkite pusę grūdų ir išmaišykite. Sudėkite riešutus, sultenes ir sviestą. Vėl išmaišykite ir suberkite likusius grūdus.
Žingsnis 4
Užminkykite minkštą, bet ne skystą tešlą. Jei reikia, įberkite dar šiek tiek dribsnių. Sudrėkinkite rankas. Suformuokite šiek tiek didesnius už putpelės kiaušinį rutuliukus ir dėkite ant kepimo skardos, išklotos kepimo pergamentu. Dėkite į 200 ℃ įkaitintą orkaitę 30 minučių.
Kategorijos