Pasninko sausainiai su avižiniais dribsniais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Pasninko sausainiai su avižiniais dribsniais

Avižiniai sausainiai pagal mūsų receptą patiks tiems, kurie laikosi gyvulinės kilmės produktų naudojimo apribojimų, bet nori pasimėgauti kažkuo skaniu. Sausainiai gaunasi saldūs, trapūs, bet kartu lengvi ir labai sveiki. Žinoma, jų nereikėtų vartoti griežto pasninko metu, tačiau kai kuriomis dienomis, kai leidžiama šiek tiek atsipalaiduoti - tokie sausainiai bus tikras skanėstas.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
360 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
13 g
Angliavandeniai
53 g
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 3.75/5 (12 bal.)

Žingsnis 1

Pasninko sausainiai su avižiniais dribsniais Žingsnis 1
Paimkite puodą, pripilkite į jį vandens ir pastatykite ant kaitlentės. Ant viršaus uždėkite mažesnį puodą ir supilkite į jį cukrų, medų ir vandenį. Taip sirupas išsilaikys vandens vonelėje. Nuolat maišydami užvirinkite, suberkite sodą, kai sirupas pradės šnypšti, sumažinkite ugnį ir palaikykite dar minutę ar dvi.

Žingsnis 2

Pasninko sausainiai su avižiniais dribsniais Žingsnis 2
Avižinius dribsnius šiek tiek sumalkite kavos malūnėliu, bet į miltus jų nepaverskite. Šiek tiek sumalkite riešutus, bet nepaverskite jų milteliais.

Žingsnis 3

Pasninko sausainiai su avižiniais dribsniais Žingsnis 3
Supilkite sirupą į dubenį, suberkite pusę grūdų ir išmaišykite. Sudėkite riešutus, sultenes ir sviestą. Vėl išmaišykite ir suberkite likusius grūdus.

Žingsnis 4

Pasninko sausainiai su avižiniais dribsniais Žingsnis 4
Užminkykite minkštą, bet ne skystą tešlą. Jei reikia, įberkite dar šiek tiek dribsnių. Sudrėkinkite rankas. Suformuokite šiek tiek didesnius už putpelės kiaušinį rutuliukus ir dėkite ant kepimo skardos, išklotos kepimo pergamentu. Dėkite į 200 ℃ įkaitintą orkaitę 30 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
Formuoti kepiniai, desertai, desertai iš tešlos, įspūdingas receptas, yra bendrų alergenų, užkandis po pietų, užkandis, sausainiai, naujametiniai desertai, receptų knyga, kiaušinių sausainiai

Kategorijos