Publikavimo data: 2024-04-14
Paštetas žiemai
Paštetas tvirtai įsitvirtino rusų virtuvėje, nors pas mus jis atkeliavo iš Prancūzijos. Tai maltos mėsos arba žuvies patiekalas. Į paštetą taip pat dedama daržovių, grybų, kiaušinių, sviesto ir prieskonių. Išvirtą paštetą galima valgyti iš karto arba palikti žiemai. Sumuštiniai su juo būna švelnūs ir puikiai tinka prie arbatos ar pirmųjų patiekalų: barščių, rasolnikų ir sriubos.
Žingsnis 1
Morkas sutarkuokite stambia tarka. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais.
Žingsnis 2
Vištienos krūtinėlę sudėkite į keptuvę su pasūdytu vandeniu ir virkite, kol išvirs, maždaug 30 minučių.
Žingsnis 3
Virtą vištienos krūtinėlę supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais, sudėkite į blenderį ir susmulkinkite iki vientisos masės. Į smulkintą vištieną sudėkite sviestą ir dar kartą gerai išsukite.
Žingsnis 4
Keptuvėje su augaliniu aliejumi apkepkite morkas ir svogūnus. Sudėkite jas į trintuvą su paštetu, pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais ir dar kartą susmulkinkite.
Žingsnis 5
Sudėkite paštetą į stiklainį ir uždenkite dangteliu. Vištienos paštetą laikykite šaldytuve. Jei norite laikyti ilgiau, suvyniokite jį į sterilizuotą stiklainį.
Kategorijos