Paštetas žiemai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-14

Paštetas žiemai

Paštetas tvirtai įsitvirtino rusų virtuvėje, nors pas mus jis atkeliavo iš Prancūzijos. Tai maltos mėsos arba žuvies patiekalas. Į paštetą taip pat dedama daržovių, grybų, kiaušinių, sviesto ir prieskonių. Išvirtą paštetą galima valgyti iš karto arba palikti žiemai. Sumuštiniai su juo būna švelnūs ir puikiai tinka prie arbatos ar pirmųjų patiekalų: barščių, rasolnikų ir sriubos.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
169 kcal.
Baltymai
16 g
Riebalai
10 g
Angliavandeniai
2 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.4/5 (5 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Paštetas žiemai Žingsnis 1
Morkas sutarkuokite stambia tarka. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais.

Žingsnis 2

Paštetas žiemai Žingsnis 2
Vištienos krūtinėlę sudėkite į keptuvę su pasūdytu vandeniu ir virkite, kol išvirs, maždaug 30 minučių.

Žingsnis 3

Paštetas žiemai Žingsnis 3
Virtą vištienos krūtinėlę supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais, sudėkite į blenderį ir susmulkinkite iki vientisos masės. Į smulkintą vištieną sudėkite sviestą ir dar kartą gerai išsukite.

Žingsnis 4

Paštetas žiemai Žingsnis 4
Keptuvėje su augaliniu aliejumi apkepkite morkas ir svogūnus. Sudėkite jas į trintuvą su paštetu, pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais ir dar kartą susmulkinkite.

Žingsnis 5

Paštetas žiemai Žingsnis 5
Sudėkite paštetą į stiklainį ir uždenkite dangteliu. Vištienos paštetą laikykite šaldytuve. Jei norite laikyti ilgiau, suvyniokite jį į sterilizuotą stiklainį.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos