Publikavimo data: 2024-06-23
Pâté volovane
Susitikimą su svečiais visada lydi skanūs ir užkandžiai, pavyzdžiui, įspūdingi "volovanai" - nedideli įvairių formų pyragėliai iš sluoksniuotos tešlos, skirti 1-2 kąsniams. Išoriškai jie būna ovalūs, apvalūs, kvadrato formos. Svarbiausia, kad jie turi dugną ir sieneles - savotišką puodelį, į kurį dedami gardūs įdarai. Svarbu pasirinkti kokybišką sluoksniuotą tešlą, kad sienelės gerai pakiltų. Šios tešlos esmė - gražiai patiekti užkandžius, salotas, paštetus, saldžius desertus.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Vandenį sumaišykite su druska ir citrinos sultimis ir išmaišykite. Miltus išbarstykite ant paviršiaus į gumulą. Padarykite įdubimą. Pradėdami minkyti tešlą, supilkite į ją vandenį. Prireikus įpilkite vandens, kad tešla nebūtų lipni. Sviestą padalykite į 6 dalis, tešlą iškočiokite plonu sluoksniu. Sutarkuokite 1 dalį sviesto ir juo ištepkite tešlą. Ją perlenkite, iškočiokite. Tą patį padarykite dar 5 kartus. Atvėsinkite tešlą 90 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite orlaides. Pabarstykite stalą miltais. Tešlą iškočiokite plonu sluoksniu. Formele arba stikline išpjaukite apskritimus, pusę jų - žiedų formos. Iš atraižų suformuokite rutuliuką, iškočiokite ir pakartokite. Dėkite apskritimus ant kepimo skardos, ant viršaus išdėliokite žiedus. Norėdami sutvirtinti dugną ir sieneles, patepkite ruošinį plaktu kiaušiniu. Tarp jų išlaikykite bent 2 cm atstumą, nes jie padidės. Įdėkite voveraites į karšto laipsnio orkaitę. Kepkite 15-20 minučių.
Kategorijos