Publikavimo data: 2025-08-17
Patraukli želė su uogiene
Braškių uogienė yra gana švelnaus skonio. Prinokusios aromatingos braškės suteikia uogienei ypatingą skonį. Želatina gana greitai atvėsta, todėl džemas tampa panašus į marmeladą. Skani, subtili želė gali nustebinti ir pradžiuginti artimuosius. Ypač apsidžiaugs saldumynų mėgėjai ir gurmanai.
Žingsnis 1
Džemą sudėkite į gilų dubenį. Įpilkite 1/2 litro vandens. Palikite brinkti 30 minučių.
Žingsnis 2
Ištirpinkite želatiną antroje vandens pusėje ir palikite kuriam laikui, kol želatina išbrinks.
Žingsnis 3
Išspauskite citrinos sultis. Į vandeniu atskiestą uogienę supilkite citrinos sultis ir cukrų.
Žingsnis 4
Džemą perkoškite per sietelį ir pastatykite ant silpnos ugnies. Kai užvirs, supilkite vandenį ir želatiną ir nukelkite nuo ugnies.
Kategorijos