Publikavimo data: 2024-09-22
Patrauklus moliūgų pyragas su smėlio tešla
Moliūgų pyrago receptas primena garsųjį amerikietiškąjį moliūgų pyragą. Moliūgas Amerikoje vertinamas kaip pagrindinis kepinių, kurie tradiciškai ruošiami visoms šeimos šventėms, elementas. Moliūgų pyragas yra aromatingas, gardus desertas, kurio tešla gaunasi nepaprastai minkšta kartu su sultingu, bet drėgnu įdaru.
Žingsnis 1
Į dubenį sudėkite sausus ingredientus ir persijokite miltus. Į sausus ingredientus įmuškite kiaušinį. Įmaišykite suminkštėjusį sviestą. Į mišinį supilkite šaltą vandenį. Visus ingredientus gerai išmaišykite. Jei gauta tešla pakankamai minkšta, įmaišykite persijotus miltus (šaukštu). Padėkite tešlą į šaldytuvą 30-40 minučių.
Žingsnis 2
Norėdami paruošti trupinius pyragui apibarstyti, persijotus miltus, cukrų ir suminkštintą sviestą sutrinkite rankomis arba sumaišykite mikseriu. Dėkite pabarstymo mišinį į šaldytuvą.
Žingsnis 3
Nuluptą moliūgą sutarkuokite tarka. Suberkite vanilinį cukrų, pabarstykite cukrumi. Viską išmaišykite. Jei kaip pagrindinį ingredientą naudojate saldųjį moliūgą, galite naudoti mažiau cukraus, nei nurodyta recepte. Kepimo formą ištepkite aliejumi, atšaldytą tešlą paskirstykite po formą taip, kad gautųsi aukšti šonai.
Žingsnis 4
Ant įdaro paskleiskite virtą moliūgų įdarą, išlyginkite įdarą šakute arba silikonine mentele. Ant įdaro pabarstykite trupinius. Pyragą kepkite orkaitėje 40-50 minučių 180 laipsnių Celsijaus temperatūroje. Pyrago paruošimą patikrinkite dantų krapštuku arba degtuku. Leiskite karštam pyragui šiek tiek atvėsti ir vėliau išimkite jį iš formos.
Kategorijos