Sveikas klasikinio "Paukščių pieno" pyrago recepto variantas. Be cukraus ir glitimo.
Žingsnis 1
Išplakite trynius su saldikliu iki baltos spalvos, supilkite pieną (50 ml), miltus (aš naudojau 40 g ryžių miltų ir 10 g kokosų miltų) ir kepimo miltelius. Dėkite tešlą ant kepimo kilimėlio ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 10-12 minučių.
Žingsnis 2
Kol pyragas kepa, išmirkykite želatiną 200 ml pieno.
Žingsnis 3
Kai pluta iškeps, supjaustykite ją konditeriniu žiedu ir leiskite atvėsti.
Žingsnis 4
Tada iš anksto paruoškite tešlos formą. Jei turite formą be dugno, prie formos šonų pritvirtinkite foliją, tada išdėliokite pyragą.
Žingsnis 5
Išbrinkusią želatiną pašaukite į mikrobangų krosnelę (pulsuokite 20 sekundžių ir pamaišykite) arba į vandens vonią.
Želatina išbrinks, kaip parodyta nuotraukoje.
Žingsnis 6
Švariame dubenyje be riebalų išplakite baltymus iki purių ir stabilių putų, iš pradžių nedideliu greičiu, o atsiradus putoms, šiek tiek padidinkite greitį ir įberkite žiupsnelį druskos, kad stabilizuotųsi. Palaipsniui didinkite plakimo greitį, tada įmaišykite saldiklį. Supilkite į ištirpintą, bet ne karštą želatinos mišinį, toliau plakite vidutiniu greičiu kelias sekundes, kol ingredientai susimaišys.
Žingsnis 7
Iš karto supilkite masę (suflė) ant formoje esančio pyrago, uždenkite maistine plėvele ir įdėkite į šaldytuvą bent 5 valandoms, kad želatina spėtų sustingti. Aš ją padėjau vakare per naktį.
Žingsnis 8
Kai stabilizuosis, paruoškite šokoladinį PP ganache. Vandens vonelėje ištirpinkite kakavos sviestą arba kokosų aliejų, suberkite kakavą, gerai išmaišykite, tada cukrų ir šiltą kokosų pieną, vėl gerai išmaišykite. Ganšas paruoštas. Atvėsinkite ir užpilkite ant pyrago.