Paukščių pieno pyragas yra konditerijos klasika. Jis yra lengvas ir harmoningo skonio. 1978 m. pradėtas masiškai gaminti tortas, pagamintas iš keksiukų tešlos, padengtas šokoladiniu glajumi ir sluoksniuotas su kremu. Šiam konditerijos stebuklui buvo išduotas pirmasis tortas patentas SSRS. O dėl žingsnis po žingsnio aprašyto recepto šį nuostabų naminį tortą šiandien gali pasigaminti net pradedantis virėjas.
Žingsnis 1
Į dubenį sudėkite 80 g sviesto ir 80 g cukraus pudros arba cukraus ir plakite mikseriu dideliu greičiu, kol masė taps puri ir šviesios spalvos. Įmaišykite vanilės ekstraktą arba vanilinį cukrų. Po vieną įmaišykite trynius ir kiekvieną jų gerai išplakite. Į sausą dubenį persijokite 100 g miltų, kepimo miltelius ir žiupsnelį druskos. Išmaišykite plaktuvu ir supilkite į kiaušinių masę, maišydami iki vientisos masės.
Žingsnis 2
Pusę tešlos tolygiai paskirstykite ant formos ir kepkite orkaitėje apie 15 minučių, kol paruduos. Antrąjį pyragą iškepkite taip pat ir palikite atvėsti. Ką tik iškepti pyragai yra labai trapūs, elkitės su jais atsargiai. Atvėsę jie šiek tiek sutvirtės, bet vis dar bus gana trapūs, todėl būkite atsargūs.
Žingsnis 3
Į vidutinio dydžio puodą įpilkite 1 arbatinį šaukštelį agaro agaro ir užpilkite 270 ml šalto vandens. Išmaišykite ir atidėkite į šalį.
Žingsnis 4
180 g kambario temperatūros sviesto ir 80 g geros kokybės sutirštinto pieno išplakite didžiausiu greičiu mikseriu iki lengvo ir puraus kremo. Suberkite vanilės ekstraktą arba vaniliną ir išmaišykite.
Žingsnis 5
Baltymus sudėkite į didelį sausą dubenį ir įberkite žiupsnelį citrinos rūgšties.
Žingsnis 6
Agarą ir vandenį užkaiskite ant ugnies. Supilkite 430 g cukraus ir užvirinkite. Būkite atsargūs, sirupas kils ir stipriai burbuliuos. Stipriai užviręs jis šiek tiek nusistovės, bet toliau burbuliuos. Virti reikės 10-12 minučių, kol sirupas įkais iki 110 ℃ temperatūros arba iki vadinamosios "plonos gijos", kai sirupas lyg siūlas traukia šluotelę ar šaukštą.
Žingsnis 7
Kai sirupas bus paruoštas, suplakite kiaušinių baltymus. Plona srovele supilkite sirupą į plakantį baltymų mišinį. Stenkitės jo nepilti ant plaktuvo. Plakite 2-3 minutes, per tą laiką masė pašviesės ir padidės. Jei po minutės būsimasis suflė prilips prie plaktuvo, supilkite plaktą sviesto kremą ir lėtu greičiu maišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 8
Išimkite paruoštą formą su įdėklu. Ant dugno dėkite pirmąjį pyragą ir užpilkite pusę suflė. Uždėkite antrąjį pyragą ir užpilkite ant jo antrąją pusę suflė. Dėkite tortą į šaldytuvą ir laikykite 1-2 valandas, kol suflė sustings.
Žingsnis 9
Paruoškite glajų. Paimkite 65 g juodojo šokolado ir 40 g sviesto. Viską ištirpinkite mikrobangų krosnelėje arba vandens vonelėje. Neperkaitinkite. Į mikrobangų krosnelę dėkite trumpam - 15-20 sekundžių, tada išimkite, išmaišykite ir vėl kaitinkite - tiek pat laiko, kol šokoladas ir sviestas ištirps. Viską išmaišykite iki vientisos masės. Glajus turėtų išeiti gražus, blizgus ir aromatingas. Leiskite jam šiek tiek atvėsti, jis turi būti vos šiltas ir vis dar tekėti.
Žingsnis 10
Pyragą apipilkite glajumi. Pakelkite tortą už įkloto ir apverskite jį ant svorio, kad glajus tolygiai pasiskirstytų po paviršių. Dėkite tortą atgal į šaldytuvą arba šaldiklį, kad glajus sustingtų. Tai užtruks mažiausiai valandą.