Publikavimo data: 2024-06-08
Pavasariniai suktinukai su graikinių riešutų padažu
Vienas iš nesudėtingų ir labai paprastų azijietiškų patiekalų yra pavasario suktinukai. Jie panašūs į įdarytus kopūstus. Tik įdaras gali būti nebūtinai mėsa, bet ir žuvis, daržovės ir vaisiai. Turinys suvyniojamas į specialius ryžių lakštus. Jų galima nusipirkti parduotuvėje. Kai kurie šį patiekalą lygina su įdarytais blynais. Pavasariniai suktinukai su riešutų padažu būna labai skanūs ir originalūs. Padažas gaminamas iš žemės riešutų pastos su saldžiųjų aitriųjų paprikų padažu.
Žingsnis 1
Paruoškite ryžių makaronus. Makaronus 3-4 min. panardinkite į verdantį vandenį. Tuomet perpilkite į šaltą vandenį, sudėkite į sietelį ir leiskite nusausėti. Supjaustykite trumpomis juostelėmis.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Žemės riešutų sviestą, sojų padažą ir aitriųjų paprikų padažą sudėkite į trintuvą, apšlakstykite laimu ir supilkite vandenį. Sumaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 3
Paruoškite pavasario suktinukus su graikinių riešutų padažu. Ryžių lėkštes po vieną 30 sekundžių įdėkite į šiltą vandenį plokščioje kepimo skardoje. Tada perkelkite ant medinio paviršiaus. Į kiekvieną lėkštę sudėkite įdarą: ryžių makaronus, morkas, agurkus, svogūnus, kalendras, salotas ir mėtas. Turėtų susidaryti 12 porcijų. Susukite į ritinėlius taip, kad galai būtų viduje (kaip įdaryti kopūstai).
Kategorijos