Anksčiau buvau kepusi pyragaičius, bet dabar norėjau šiek tiek džiaugsmo, todėl nusprendžiau pagaminti spalvotus pyragaičius. Tai dariau pirmą kartą ir man tai pavyko! Jūs taip pat turėtumėte pabandyti!
Žingsnis 1
Paruoškite šveicarišką meringą: vandens vonelėje ištirpinkite cukrų kiaušinių baltymuose. Kai temperatūra pasiekia 60-65 laipsnius Celsijaus, išplakite masę mikseriu.
Žingsnis 2
Įberkite kukurūzų krakmolo.
Žingsnis 3
Ir citrinos sulčių.
Žingsnis 4
Mažu greičiu maišykite minutę. Merengė paruošta.
Žingsnis 5
Nustatykite kaitlentę įkaitinti iki 160 laipsnių (nuo viršaus iki apačios). Padalykite meringą į 3 dalis.
Žingsnis 6
Sausus maistinius dažus atskieskite vandeniu pagal instrukcijas.
Žingsnis 7
Supilkite dažiklį į meringą ir išmaišykite. Jei spalva nepakankamai ryški, procedūrą galite pakartoti.
Žingsnis 8
Taip gaunama trijų spalvų beza.
Žingsnis 9
Paskirstykite jį į konditerinius maišelius ir apvyniokite galiuką. Antgalio nereikia.
Žingsnis 10
Kad išspaustumėte trispalvę mergelę, maišelius reikia sudėti į didesnį maišelį. Tam naudojau antgalį. Prieš dėdami maišelius į didesnį maišelį, nupjaukite maišelių galą viduje.
Žingsnis 11
Išspauskite mergeles, suformuodami "krepšelius". Dėkite į orkaitę, iškart sumažinkite temperatūrą iki 100 laipsnių ir kepkite 1,5 valandos. Merengės turėtų sukietėti, jei reikia, kepkite jas dar kartą.
Žingsnis 12
Kol meringa kepa, paruoškite kremą. Išplakite grietinėlę ir cukraus pudrą. Kai grietinėlė bus išplakta, sudėkite kreminį sūrį (arba varškę) ir plakite dar minutę. Sudėkite kremą į maišelį ir įdėkite į šaldytuvą.
Žingsnis 13
Paruoštas meringes atvėsinkite.
Žingsnis 14
Pripildykite krepšelius vaisių.
Žingsnis 15
Ant viršaus užtepkite grietinėlės.
Žingsnis 16
Papuoškite tortą uogomis, tarkuotu šokoladu, maltais riešutais.