Publikavimo data: 2025-08-18
Peperoni pica su dviejų rūšių sūriu
Šį receptą sugalvojau pati, bandymų ir klaidų būdu. Jis buvo sukurtas remiantis daugeliu kitų šio patiekalo variantų.
Žingsnis 1
Paruoškite pastą. Mikrobangų krosnelėje 25 sekundes pašildykite pieną. Į šiltą pieną suberkite mieles ir cukrų ir išmaišykite. Palikite 10 min. brinkti.
Žingsnis 2
Dubenyje sumaišykite tešlai skirtus ingredientus: kiaušinį, alyvuogių aliejų, druską ir oparą. Tada suberkite miltus ir persijokite. Stebėkite, kad tešla nebūtų labai lipni. Tada kelias minutes minkykite ją ant miltais pabarstytos lentos ir palikite 20-30 minučių pakilti šiltoje vietoje (dubenį būtinai uždenkite dangčiu).
Žingsnis 3
Kai tešla pakils, perpjaukite ją į 2 dalis. Iškočiokite į apskritimą. Patogiau tai daryti iš karto ant popieriaus, ant kurio kepsite. Prieš tai popierių galite pabarstyti manų kruopomis. Taip picos apačia bus šiek tiek traškesnė.
Žingsnis 4
Aptepkite pagrindą padažu ir ant iškočioto apskritimo dėkite įdarą. Padažui visus ingredientus (pomidorus, raudonėlius, alyvuogių aliejų, bazilikus, svogūnus ir česnakus bei grietinę) sumaišykite blenderiu iki skystumo.) Vieną pomidorą supjaustykite apskritimais. Pabarstykite tarkuotu sūriu, ant viršaus uždėkite paprikos apskritimus ir pagal skonį pridėkite kitų ingredientų.
Žingsnis 5
Kepkite 13-15 min. 200 °C temperatūroje ant didelės ir mažos ugnies.
Kategorijos