Publikavimo data: 2024-09-17
Pergamente keptas ešerys su alyvuogėmis ir kalkėmis
Pergamente keptas ešerys - puikus būdas paruošti lengvus ir mažai kalorijų turinčius pietus ar vakarienę. Ši žuvis pasižymi tuo, kad joje beveik nėra kaulų, todėl ji labai patinka vaikams. Žuvyje yra vitaminų A, B, D, PP ir daug omega-3 riebalų rūgšties. Termiškai apdorojant išsaugoma kuo daugiau naudingų medžiagų. O šis patiekalas yra lengvai virškinamas, mažai kaloringas, todėl jį galima įtraukti į dietinius valgiaraščius.
Žingsnis 1
Išvalykite ešerį ir supjaustykite filė į du didelius gabalus.
Žingsnis 2
Pabarstykite ešerių filė prieskoniais pagal skonį ir šiek tiek druskos. Apibarstykite smulkiai supjaustytomis alyvuogėmis ir česnakais.
Žingsnis 3
Ešerius išklokite pergamentu ir perkelkite į atitinkamo dydžio kepimo indą. Kepkite 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 minučių.
Žingsnis 4
Iškeptus ešerius sudėkite į lėkštę. Papuoškite laimo skiltele, alyvuogėmis ir balzaminiu padažu pagal skonį. Patiekite.
Kategorijos