Publikavimo data: 2024-06-15
Pergamente keptas tunas su daržovėmis
Keptas tunas - puikus dietinis patiekalas vakarienei ar pietums. Daržovės yra skaidulinių medžiagų šaltinis, o tunas - baltymų šaltinis. Patiekalas yra neriebus, maistingas ir kupinas vitaminų. Receptas nepareikalaus daug pastangų ir laiko. Svarbu pirkti šviežią ir kokybišką žuvį, nes ji yra pagrindinis patiekalo produktas.
Žingsnis 1
Žuvį kruopščiai nuvalykite ir lengvai apkepkite alyvuogių aliejuje su smulkintu česnaku. Paruoškite kepimo indą. Kepimo skardą išklokite pergamentu. Išdėliokite visas daržoves: cukinijas, paprikas ir pomidorus aplink kepimo skardos kraštus. Apibarstykite druska, pipirais ir lašeliu balzaminio acto.
Žingsnis 2
Žuvį dėkite į vidurį tarp daržovių. Pabarstykite smulkintomis žolelėmis. Uždenkite pergamento kraštus. Jei norite, pergamentą gražiai apvyniokite virvele. Dėkite patiekalą į įkaitintą orkaitę ir kepkite 30 minučių arba kol žuvis iškeps. Palikite 10 minučių pastovėti ir patiekite su pergamentu.
Kategorijos