Publikavimo data: 2024-10-14
Pergamente keptas upėtakis su pupelėmis, vyšniniais pomidorais ir svogūnais
Upėtakius galima ruošti įvairiais būdais. Pagal šį receptą upėtakis ruošiamas kepant, nes taip užtikrinamas tolygus temperatūros pasiskirstymas kepimo metu, o žuvies mėsa išlieka sultinga ir išsaugo sveikąsias savybes. Į patiekalą įeinantys daržovių ingredientai: pupelės, vyšniniai pomidorai ir svogūnai įdomiai papildo upėtakio skonį ir aromatą.
Žingsnis 1
Vyšninius pomidorus supjaustykite pusžiedžiais, svogūnus - pusžiedžiais, smulkiai supjaustykite žaliuosius svogūnus ir pusę aitriosios paprikos.
Žingsnis 2
Į gilų dubenį sudėkite vyšninius pomidorus, svogūnus, žaliuosius svogūnus, suberkite konservuotas pupeles ir išmaišykite.
Žingsnis 3
Išdarinėkite upėtakius, nupjaukite galvą, nuplaukite ir gerai nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, įtrinkite upėtakius druska ir maltais juodaisiais pipirais, ant žuvies išspauskite citrinos sulčių. Kiekvieno upėtakio pilvą pripildykite krapais ir gabalėliu sviesto.
Žingsnis 4
Kepimo skardą, kurioje kepsite patiekalą, išklokite pergamentiniu popieriumi. Ant pergamentinio popieriaus sudėkite daržovių mišinį.
Žingsnis 5
Ant daržovių sudėkite paruoštą upėtakį. Kepimo skardą išklokite kepimo pergamentu ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 30-40 minučių.
Kategorijos