Pergamente keptas upėtakis su pupelėmis, vyšniniais pomidorais ir svogūnais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-10-14

Pergamente keptas upėtakis su pupelėmis, vyšniniais pomidorais ir svogūnais

Upėtakius galima ruošti įvairiais būdais. Pagal šį receptą upėtakis ruošiamas kepant, nes taip užtikrinamas tolygus temperatūros pasiskirstymas kepimo metu, o žuvies mėsa išlieka sultinga ir išsaugo sveikąsias savybes. Į patiekalą įeinantys daržovių ingredientai: pupelės, vyšniniai pomidorai ir svogūnai įdomiai papildo upėtakio skonį ir aromatą.
Gaminimo laikas
65 min.
Laikas virtuvėje
50 min.
Kalorijos
127 kcal.
Baltymai
15 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
2 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (3 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Pergamente keptas upėtakis su pupelėmis, vyšniniais pomidorais ir svogūnais Žingsnis 1
Vyšninius pomidorus supjaustykite pusžiedžiais, svogūnus - pusžiedžiais, smulkiai supjaustykite žaliuosius svogūnus ir pusę aitriosios paprikos.

Žingsnis 2

Pergamente keptas upėtakis su pupelėmis, vyšniniais pomidorais ir svogūnais Žingsnis 2
Į gilų dubenį sudėkite vyšninius pomidorus, svogūnus, žaliuosius svogūnus, suberkite konservuotas pupeles ir išmaišykite.

Žingsnis 3

Pergamente keptas upėtakis su pupelėmis, vyšniniais pomidorais ir svogūnais Žingsnis 3
Išdarinėkite upėtakius, nupjaukite galvą, nuplaukite ir gerai nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, įtrinkite upėtakius druska ir maltais juodaisiais pipirais, ant žuvies išspauskite citrinos sulčių. Kiekvieno upėtakio pilvą pripildykite krapais ir gabalėliu sviesto.

Žingsnis 4

Pergamente keptas upėtakis su pupelėmis, vyšniniais pomidorais ir svogūnais Žingsnis 4
Kepimo skardą, kurioje kepsite patiekalą, išklokite pergamentiniu popieriumi. Ant pergamentinio popieriaus sudėkite daržovių mišinį.

Žingsnis 5

Pergamente keptas upėtakis su pupelėmis, vyšniniais pomidorais ir svogūnais Žingsnis 5
Ant daržovių sudėkite paruoštą upėtakį. Kepimo skardą išklokite kepimo pergamentu ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 30-40 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos