Publikavimo data: 2025-08-19
Persikų migdolų pyragas
Persikų pyragas su puria migdolų glazūra.
Žingsnis 1
Miltus, kepimo miltelius, 70 g cukraus, 1 kiaušinio trynį ir margariną suminkykite rankomis ir supilkite į aliejumi pateptą formą. Kiaušinio baltymą išplakite iki putų (jo prireiks vėliau).
Žingsnis 2
Lengvai prispauskite kraštą žemyn. Mėgstu naudoti šaukštelį ir kelis kartus subadyti pagrindą šakute (kad tešla neišsipūstų ir neišsipūstų).
Žingsnis 3
Glajui išmaišykite grietinėlę, 65 g cukraus ir maltus migdolus mikseriu. Tada lengvai įmaišykite kiaušinių baltymus.
Žingsnis 4
Supilkite mišinį ant sausainių tešlos pagrindo.
Žingsnis 5
Ant viršaus išdėliokite džiovintus persikus ir pabarstykite migdolų griežinėliais.
Žingsnis 6
Kepkite karštoje 175 laipsnių temperatūros orkaitėje viršuje ir apačioje apie 50 minučių.
Kategorijos