Publikavimo data: 2024-06-08
Persikų pyragas
"Cobbler" - tai pyrago rūšis, kurią lengva ranka išrado anglų kolonistai Amerikoje. Paprastai jis gaminamas su vaisiais, tačiau kartais būna ir daržovių bei sūrio pyragaičių. Dažniausiai tokio pyrago tešla uždengia vaisių įdarą, tačiau galima šiek tiek nukrypti nuo kanono ir ant storos tešlos viršaus uždėti sultingų persikų skiltelių. Sviestas pyragui ištirpinamas iš anksto ir nemaišomas su pagrindine tešla. Taip užtikrinama, kad pyrago viršus paruduotų.
Žingsnis 1
Užminkykite tešlą. Miltus supilkite į gilų ir platų dubenį, suberkite kepimo miltelius, cukrų ir gerai išmaišykite. Į miltus plona srovele, nuolat maišydami, supilkite pieną. Užminkykite gana tirštą ir vientisą tešlą be gumuliukų.
Žingsnis 2
Paruoškite sviestą ir persikus. Įjunkite orkaitę, kad ji įkaistų iki 180 laipsnių. Sudėkite sviesto gabalėlius į kepimo formą ir dėkite į orkaitę, kad visiškai ištirptų. Persikų puseles supjaustykite nedidelėmis skiltelėmis.
Žingsnis 3
Iškepkite pyragą. Iš orkaitės išimkite formą su ištirpintu sviestu. Tuoj pat supilkite tešlą į sviestą nemaišydami. Ant viršaus sudėkite persikų skilteles. Įdėkite formą į orkaitę ir kepkite 30-35 minutes. Išimkite iš orkaitės ir šiek tiek atvėsinkite.
Kategorijos