Persikų suflė pyragas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Persikų suflė pyragas

Persikų suflė pyragas puikiai tinka pusryčiams ar šventinei puotai. Jis paruošiamas gana greitai ir iš paprastų ingredientų. Pyragas tikrai patiks visiems persikų mėgėjams.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
124 kcal.
Baltymai
2 g
Riebalai
4 g
Angliavandeniai
20 g
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 5/5 (2 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Persikų suflė pyragas Žingsnis 1
Kiaušinius išplakite su cukrumi iki vientisos masės, tada palaipsniui suberkite miltus. Prieš tai miltus galima porą kartų persijoti per sietelį. Gautą tešlą gerai išmaišykite mentele.

Žingsnis 2

Persikų suflė pyragas Žingsnis 2
Tešlą sudėkite į formą. Pusvalandį kepkite sausainius 170 ºC temperatūroje.

Žingsnis 3

Persikų suflė pyragas Žingsnis 3
Į puodą supilkite vandenį (400 ml) ir suberkite cukrų (150 g). Sirupą užvirinkite. Nulupkite persikus. Vaisius supjaustykite kubeliais.

Žingsnis 4

Persikų suflė pyragas Žingsnis 4
Vaisių gabalėlius panardinkite į karštą sirupą. Vaisius virkite 5 minutes nuo virimo temperatūros. Išvirusius vaisių gabalėlius išimkite iš sirupo ir leiskite jiems atvėsti. Neišpilkite sirupo, jis dar bus naudingas.

Žingsnis 5

Persikų suflė pyragas Žingsnis 5
Želatiną pašildykite nedideliame kiekyje vandens (100 ml). Miltelius galite užpilti karštu vandeniu ir gerai išmaišyti arba kaitinti mikrobangų krosnelėje 25 sekundes. Svarbiausia, kad želatina išbrinktų ir ištirptų gumulėliai.

Žingsnis 6

Persikų suflė pyragas Žingsnis 6
Išvirusius persikus suplakite trintuvu. Atskirai išplakite grietinėlę arba grietinę, sumaišykite su plaktais vaisiais ir įmaišykite želatiną, cukraus pudrą arba cukrų (4-5 valgomuosius šaukštus). Pagal skonį įberkite vanilės. Išmaišykite.

Žingsnis 7

Persikų suflė pyragas Žingsnis 7
Atvėsusį pyragą pamirkykite sirupe. Ant biskvito užpilkite kreminį persikų suflė ir švelniai paskirstykite po visą paviršių. Dėkite biskvitą į šaldytuvą, kol suflė sustings.

Žingsnis 8

Persikų suflė pyragas Žingsnis 8
Likusiame sirupe ištirpinkite želė. Sirupą pašildykite, bet neužvirinkite, kad atvėsęs jis būtų karštas. Kruopščiai išmaišykite želė.

Žingsnis 9

Persikų suflė pyragas Žingsnis 9
Dar kelis persikus (3-4) nulupkite ir supjaustykite griežinėliais. Išdėliokite skilteles ratu ant šaldyto suflė. Tada užpilkite ant persikų šiek tiek želė, kad jie šiek tiek pasidengtų skysčiu, ir atidėkite pyragą kuriam laikui į šalį. Taip užtikrinama, kad želė sutirštėtų ir persikai neišplauktų į viršų. Kai želė sluoksnis šiek tiek sutirštės, likusią želė supilkite ant pyrago. Dėkite tortą į šaldytuvą, kol jis visiškai sustings.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos