Publikavimo data: 2024-06-08
Persikų suflė pyragas
Persikų suflė pyragas puikiai tinka pusryčiams ar šventinei puotai. Jis paruošiamas gana greitai ir iš paprastų ingredientų. Pyragas tikrai patiks visiems persikų mėgėjams.
Žingsnis 1
Kiaušinius išplakite su cukrumi iki vientisos masės, tada palaipsniui suberkite miltus. Prieš tai miltus galima porą kartų persijoti per sietelį. Gautą tešlą gerai išmaišykite mentele.
Žingsnis 2
Tešlą sudėkite į formą. Pusvalandį kepkite sausainius 170 ºC temperatūroje.
Žingsnis 3
Į puodą supilkite vandenį (400 ml) ir suberkite cukrų (150 g). Sirupą užvirinkite. Nulupkite persikus. Vaisius supjaustykite kubeliais.
Žingsnis 4
Vaisių gabalėlius panardinkite į karštą sirupą. Vaisius virkite 5 minutes nuo virimo temperatūros. Išvirusius vaisių gabalėlius išimkite iš sirupo ir leiskite jiems atvėsti. Neišpilkite sirupo, jis dar bus naudingas.
Žingsnis 5
Želatiną pašildykite nedideliame kiekyje vandens (100 ml). Miltelius galite užpilti karštu vandeniu ir gerai išmaišyti arba kaitinti mikrobangų krosnelėje 25 sekundes. Svarbiausia, kad želatina išbrinktų ir ištirptų gumulėliai.
Žingsnis 6
Išvirusius persikus suplakite trintuvu. Atskirai išplakite grietinėlę arba grietinę, sumaišykite su plaktais vaisiais ir įmaišykite želatiną, cukraus pudrą arba cukrų (4-5 valgomuosius šaukštus). Pagal skonį įberkite vanilės. Išmaišykite.
Žingsnis 7
Atvėsusį pyragą pamirkykite sirupe. Ant biskvito užpilkite kreminį persikų suflė ir švelniai paskirstykite po visą paviršių. Dėkite biskvitą į šaldytuvą, kol suflė sustings.
Žingsnis 8
Likusiame sirupe ištirpinkite želė. Sirupą pašildykite, bet neužvirinkite, kad atvėsęs jis būtų karštas. Kruopščiai išmaišykite želė.
Žingsnis 9
Dar kelis persikus (3-4) nulupkite ir supjaustykite griežinėliais. Išdėliokite skilteles ratu ant šaldyto suflė. Tada užpilkite ant persikų šiek tiek želė, kad jie šiek tiek pasidengtų skysčiu, ir atidėkite pyragą kuriam laikui į šalį. Taip užtikrinama, kad želė sutirštėtų ir persikai neišplauktų į viršų. Kai želė sluoksnis šiek tiek sutirštės, likusią želė supilkite ant pyrago. Dėkite tortą į šaldytuvą, kol jis visiškai sustings.
Kategorijos