Persimonų grietinė pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Persimonų grietinė

Persimonuose yra daug maistingųjų medžiagų, jie gali apsaugoti nuo vėžio ir laikomi dietiniu produktu, naudingu esant virškinimo sutrikimams. Persimonų kisielius yra skanus tirštas rūgštaus skonio gėrimas. Švieži persimono vaisiai būtinai turi būti nulupti nuo žievelės, kad sutrinant gautųsi vientisa konsistencija. Kiselio paruošimo procesas susideda tik iš kelių etapų ir trunka ne ilgiau kaip 30 minučių.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
60 kcal.
Angliavandeniai
14 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 4.05/5 (19 bal.)

Žingsnis 1

Persimonų grietinė Žingsnis 1
Paruoškite persimonus. Sudėkite persimono gabalėlius į trintuvo indą ir susmulkinkite iki vientisos masės. Sudėkite trintus persimonus į nedidelį puodą, supilkite cukrų, bulvių krakmolą ir citrinų sultis ir išmaišykite.

Žingsnis 2

Persimonų grietinė Žingsnis 2
Išvirkite persimonų tyrę. Į paruoštą tyrę supilkite karštą vandenį. Tada uždėkite ant viryklės ir nuolat maišydami užvirinkite. Paruoštą persimonų kisielių nukelkite nuo ugnies, atvėsinkite ir patiekite į stalą. Naminės grietinės galiojimo laikas - 1 diena.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
gėrimai, įspūdingas receptas, paprastas, mažai kalorijų, per 30 minučių, žalumynų sezonas, serbentų sezonas, maistas vaikams, kisielius, be įprastų alergenų, receptų knyga, krakmolingas kisielius, kisielius su uogomis

Kategorijos