Pesto padažas su grybais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-25

Pesto padažas su grybais

Tradicinis pesto padažas, kilęs iš Italijos, gaminamas iš bazilikų ir kedro riešutų. Tačiau šiuolaikinėje Europos virtuvėje galima rasti įvairių šio padažo variantų. Pavyzdžiui, "Pesto" padažą galima gaminti su grybais. Beje, "Pesto" yra ne tik italų virtuvėje. Toks populiarus padažas turi analogų ir kitose šalyse. Austrai "Pesto" ruošia su moliūgų sėklomis. Vokiečiai bazilikus keičia avinžirniais.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
166 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
13 g
Angliavandeniai
7 g
Alergenai: Riešutai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.82/5 (11 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Pesto padažas su grybais Žingsnis 1
Paruoškite pesto su grybais. Į keptuvę įpilkite alyvuogių aliejaus ir sudėkite susmulkintus svogūnus bei česnakus. Kepkite, kol jie taps auksiniai, tada sudėkite žaliuosius svogūnus. Toliau kepkite dar 1 minutę. Į keptuvę sudėkite grybus, džiovintus pomidorus ir aitriąsias paprikas. Pesto troškinkite 5 minutes. Įmaišykite graikinius riešutus ir petražoles, supilkite 50 ml vandens ir įberkite druskos. Virkite dar 3 minutes. Išjunkite kaitrą ir atvėsinkite. Padažą sudėkite į maišytuvą ir sumaišykite, kol taps tyrė.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos