Publikavimo data: 2024-03-25
Pesto padažas su grybais
Tradicinis pesto padažas, kilęs iš Italijos, gaminamas iš bazilikų ir kedro riešutų. Tačiau šiuolaikinėje Europos virtuvėje galima rasti įvairių šio padažo variantų. Pavyzdžiui, "Pesto" padažą galima gaminti su grybais. Beje, "Pesto" yra ne tik italų virtuvėje. Toks populiarus padažas turi analogų ir kitose šalyse. Austrai "Pesto" ruošia su moliūgų sėklomis. Vokiečiai bazilikus keičia avinžirniais.
Žingsnis 1
Paruoškite pesto su grybais. Į keptuvę įpilkite alyvuogių aliejaus ir sudėkite susmulkintus svogūnus bei česnakus. Kepkite, kol jie taps auksiniai, tada sudėkite žaliuosius svogūnus. Toliau kepkite dar 1 minutę. Į keptuvę sudėkite grybus, džiovintus pomidorus ir aitriąsias paprikas. Pesto troškinkite 5 minutes. Įmaišykite graikinius riešutus ir petražoles, supilkite 50 ml vandens ir įberkite druskos. Virkite dar 3 minutes. Išjunkite kaitrą ir atvėsinkite. Padažą sudėkite į maišytuvą ir sumaišykite, kol taps tyrė.
Kategorijos