Petrovskio stiliaus mėsa pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-09-14

Petrovskio stiliaus mėsa

Ilgą laiką centrinėje Rusijoje ir jos šiaurinėje dalyje mėsos patiekalai buvo patiekiami tik per didžiąsias šventes. Todėl ruošiantis Naujiesiems metams siūlome atkreipti dėmesį į Petrovskio stiliaus mėsos receptą. Ingredientai paprasti, bet skonis nuostabus. Petrovskio mėsa - tai pagrindinis šventinio stalo patiekalas, gaminamas iš moliniame puode troškintos veršienos ir bulvių subtiliame grietinės ir grybų padaže.
Gaminimo laikas
65 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
171 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
11 g
Angliavandeniai
8 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.77/5 (31 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Petrovskio stiliaus mėsa Žingsnis 1
Supjaustykite veršieną plonais griežinėliais. Mėsos plaktuku muškite

Žingsnis 2

Petrovskio stiliaus mėsa Žingsnis 2
Apkepkite veršienos gabaliukus iš abiejų pusių gerai įkaitintoje keptuvėje su trupučiu augalinio aliejaus. Perkelkite gabalėlius į lėkštę.

Žingsnis 3

Petrovskio stiliaus mėsa Žingsnis 3
Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais. Pievagrybius supjaustykite gabalėliais. Smulkiai supjaustykite česnaką. Svogūnus, česnakus ir grybus 4-5 min. pakepinkite svieste.

Žingsnis 4

Petrovskio stiliaus mėsa Žingsnis 4
Ištirpinkite miltus stiklinėje vandens ir užpilkite ant grybų bei svogūnų. Į keptuvę supilkite grietinę ir pomidorų pastą. Išmaišykite. Padažą 2-3 minutes troškinkite ant silpnos ugnies, kol sutirštės. Pagal skonį įberkite druskos ir pipirų.

Žingsnis 5

Petrovskio stiliaus mėsa Žingsnis 5
Į kepimo indą sudėkite griežinėliais supjaustytas bulves.

Žingsnis 6

Petrovskio stiliaus mėsa Žingsnis 6
Bulves užpilkite grybų, svogūnų, miltų, grietinės ir pomidorų pastos padažu. Uždenkite puodą dangčiu. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių ir siųskite mėsą kepti 40-45 minutes.

Žingsnis 7

Petrovskio stiliaus mėsa Žingsnis 7
Sultinga mėsa paruošta.

Žingsnis 8

Petrovskio stiliaus mėsa Žingsnis 8
Patiekdami sudėkite mėsą į lėkštę, ant viršaus uždėkite šaukštelį grietinės ir žiupsnelį smulkintų šviežių žolelių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos