Publikavimo data: 2024-09-14
Petrovskio stiliaus mėsa
Ilgą laiką centrinėje Rusijoje ir jos šiaurinėje dalyje mėsos patiekalai buvo patiekiami tik per didžiąsias šventes. Todėl ruošiantis Naujiesiems metams siūlome atkreipti dėmesį į Petrovskio stiliaus mėsos receptą. Ingredientai paprasti, bet skonis nuostabus. Petrovskio mėsa - tai pagrindinis šventinio stalo patiekalas, gaminamas iš moliniame puode troškintos veršienos ir bulvių subtiliame grietinės ir grybų padaže.
Žingsnis 1
Supjaustykite veršieną plonais griežinėliais. Mėsos plaktuku muškite
Žingsnis 2
Apkepkite veršienos gabaliukus iš abiejų pusių gerai įkaitintoje keptuvėje su trupučiu augalinio aliejaus. Perkelkite gabalėlius į lėkštę.
Žingsnis 3
Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais. Pievagrybius supjaustykite gabalėliais. Smulkiai supjaustykite česnaką. Svogūnus, česnakus ir grybus 4-5 min. pakepinkite svieste.
Žingsnis 4
Ištirpinkite miltus stiklinėje vandens ir užpilkite ant grybų bei svogūnų. Į keptuvę supilkite grietinę ir pomidorų pastą. Išmaišykite. Padažą 2-3 minutes troškinkite ant silpnos ugnies, kol sutirštės. Pagal skonį įberkite druskos ir pipirų.
Žingsnis 5
Į kepimo indą sudėkite griežinėliais supjaustytas bulves.
Žingsnis 6
Bulves užpilkite grybų, svogūnų, miltų, grietinės ir pomidorų pastos padažu. Uždenkite puodą dangčiu. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių ir siųskite mėsą kepti 40-45 minutes.
Žingsnis 7
Sultinga mėsa paruošta.
Žingsnis 8
Patiekdami sudėkite mėsą į lėkštę, ant viršaus uždėkite šaukštelį grietinės ir žiupsnelį smulkintų šviežių žolelių.
Kategorijos