Publikavimo data: 2024-04-28
Philo strudel
Filo yra nerauginta, labai plona (paprastai mažiau nei 1 mm) tešla, būdinga Balkanų virtuvei. Filo gaminamas iš miltų ir vandens su alyvuogių aliejumi ir vyno actu. Filo štrudelis būna sultingas viduje ir traškus išorėje. Kadangi į tešlos receptą neįeina tradicinis sviestas, kiaušiniai, mielės, desertas gaunasi dietinis. Filo tešlos galima nusipirkti šaldytos prekybos centruose.
Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Nusunkite citrinos vandenį nuo obuolių ir apibarstykite vaisius džiūvėsėliais. Tai būtina, kad kepant obuolių sultys įsigertų į džiūvėsėlius ir pyragas būtų sultingas, bet ne vandeningas. Į obuolius ir džiūvėsėlius suberkite graikinius riešutus, cukrų, cinamoną ir sultenes. Viską gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Paruoškite tešlą. Stalą išklokite kepimo popieriumi ir padėkite ant jo vieną fillo tešlos lakštą. Aptepkite jį ištirpintu sviestu. Ant viršaus uždėkite antrą lakštą ir vėl patepkite sviestu. Tą patį padarykite ir su trečiu lakštu.
Žingsnis 3
Susukite ritinėlį. Kai visi trys tešlos sluoksniai bus sudėti vienas ant kito ir patepti sviestu, iš abiejų pusių 3-4 cm nuo krašto sudėkite obuolių įdarą. Apvyniokite tešlos kraštus ir susukite įdarytą filė į ritinėlį. Dėkite štrudelį su kepimo popieriumi ant kepimo skardos siūle žemyn ir aptepkite viršų likusiu sviestu. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje 30 minučių.
Kategorijos