Publikavimo data: 2025-08-20
Pica ant kefyro su antiena
Iš pradžių pica buvo gaminama iš focaccia - uždaros plokščios duonos su įdarais. Šiuolaikinė pica buvo pradėta gaminti Neapolyje XVIII a. Šiandien yra daugybė skirtingų picų rūšių su skirtingais įdarais ir tešlos rūšimis. Kefyro pagrindu pagaminta tešla gaunasi švelni ir minkšta, o sultinga antis puikiai papildo šį patiekalą.
Žingsnis 1
Sviestą sudėkite į gilų dubenį. Į sviestą įmuškite kiaušinius. Į dubenį supilkite sausas mieles.
Žingsnis 2
: Į sviestą ir kiaušinius supilkite kefyrą ir suberkite miltus. Nulupkite česnaką ir sutarkuokite jį į tyrelę, česnaką sudėkite į dubenį. Pagardinkite druska ir pipirais. Gerai išmaišykite tešlą.
Žingsnis 3
Supjaustykite anties filė dideliais gabalais ir sudėkite į lėkštę. Pabarstykite prieskoniais ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Išmaišykite antį.
Žingsnis 4
Įkaitinkite keptuvę. Sudėkite anties gabalėlius ir kepkite iš abiejų pusių, kol iškeps.
Žingsnis 5
Tešlą iškočiokite į sluoksnį. Kepimo skardą išklokite folija ir patepkite ją riebalais. Uždėkite tešlą ant folijos. Jei norite, aptepkite mėgstamu padažu. Supjaustykite antį plonais griežinėliais ir sudėkite ant tešlos.
Žingsnis 6
Pievagrybius supjaustykite griežinėliais ir sudėkite ant anties viršaus. Pomidorus ir svogūnus supjaustykite pusžiedžiais ir uždėkite ant viršaus.
Žingsnis 7
Sutarkuokite sūrį ir apibarstykite picą. Smulkiai supjaustykite prieskonines žoleles ir pabarstykite jas ant viršaus. Kepkite picą 180 laipsnių temperatūroje 20 minučių.
Kategorijos