Publikavimo data: 2024-03-23
Pica carbonara
Manoma, kad karbonarą išrado italų angliakasiai (carbonaio), dirbę Apeninų kalnuose. Jie su savimi pasiėmė nemažai maisto produktų: sūrio, makaronų, vytintos kiaulienos, alyvuogių aliejaus, druskos ir pipirų. Iš viso to buvo gaminami legendiniai makaronai, kurių dabar galima nusipirkti bet kurioje Italijos kavinėje. Carbonara pica yra reta, bet ją lengvai pasigaminsite pagal mūsų receptą.
Žingsnis 1
Paruoškite pagrindo tešlą: į stiklinę šilto vandens suberkite mieles, išmaišykite ir palikite 10 minučių, tada supilkite augalinį aliejų.
Žingsnis 2
Supilkite mišinį į miltus, suberkite druską, cukrų ir užminkykite tešlą. Palikite ją šiltoje vietoje 20-30 minučių.
Žingsnis 3
Tešlą iškočiokite, sudėkite ant kepimo skardos, aptepkite pomidorų padažu, paskleiskite kumpį.
Žingsnis 4
Supilkite grietinėlę į puodą ir kaitinkite apie 2 minutes. Nuimkite nuo ugnies, sudėkite 50 g sūrio, kiaušinio trynį ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 5
Gautą mišinį užtepkite ant picos, pabarstykite likusiu sūriu ir 15 minučių pašaukite į įkaitintą orkaitę.
Kategorijos