Pica su dešra ant kefyro. pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Pica su dešra ant kefyro.

Kada ir kur atsirado pirmasis picos prototipas, iki šiol lieka paslaptis. Nepaisant to, pica laikoma itališku patiekalu. Oficialus picos egzistavimo įrodymas - maždaug prieš 6000 metų senovės Egipte pagaminta plokščia duona. Juos sudarė žolelės, alyvuogių aliejus ir kai kurios sezoninės daržovės. Laikas bėgo, ir jau XVI a. pica pasirodė pasauliui visu savo grožiu, jau su pomidorais, sūriu, aliejumi ir žolelėmis.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
166 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
17 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 3.67/5 (6 bal.)

Žingsnis 1

Pica su dešra ant kefyro. Žingsnis 1
Patogiame dubenyje sumaišykite kefyrą, kiaušinius, sodą, kepimo miltelius ir druską. Kruopščiai išmaišykite. Suberkite miltus ir dar kartą išmaišykite. Gauta tešla turi būti panaši į tirštą grietinę. Į kepimo indą įdėkite pergamentinio popieriaus. Ant viršaus supilkite tešlą.

Žingsnis 2

Pica su dešra ant kefyro. Žingsnis 2
Tešlą patepkite kečupu, tada išdėliokite dešros ir pomidorų apskritimus. Ant tešlos paskleiskite dešrelių šiaudelius. Ant pomidorų uždėkite majonezo. Ant viršaus gausiai pabarstykite sūrio. Picą kepkite 20 minučių 180 laipsnių temperatūroje.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, miltų antrieji patiekalai, grybų patiekalai, kepta orkaitėje ant padėklo, kepimas, paprasta, yra bendrų alergenų, pietūs, vakarienė, sezonas žalumynai, pica, receptas su vaizdo įrašu, receptų knyga, pica su grybais, pica su grybais, pica su grybais, pica su pievagrybiais, kepimas su sūriu, pica su sūriu

Kategorijos