Publikavimo data: 2025-08-17
Pica su dešra ant kefyro.
Kada ir kur atsirado pirmasis picos prototipas, iki šiol lieka paslaptis. Nepaisant to, pica laikoma itališku patiekalu. Oficialus picos egzistavimo įrodymas - maždaug prieš 6000 metų senovės Egipte pagaminta plokščia duona. Juos sudarė žolelės, alyvuogių aliejus ir kai kurios sezoninės daržovės. Laikas bėgo, ir jau XVI a. pica pasirodė pasauliui visu savo grožiu, jau su pomidorais, sūriu, aliejumi ir žolelėmis.
Žingsnis 1
Patogiame dubenyje sumaišykite kefyrą, kiaušinius, sodą, kepimo miltelius ir druską. Kruopščiai išmaišykite. Suberkite miltus ir dar kartą išmaišykite. Gauta tešla turi būti panaši į tirštą grietinę. Į kepimo indą įdėkite pergamentinio popieriaus. Ant viršaus supilkite tešlą.
Žingsnis 2
Tešlą patepkite kečupu, tada išdėliokite dešros ir pomidorų apskritimus. Ant tešlos paskleiskite dešrelių šiaudelius. Ant pomidorų uždėkite majonezo. Ant viršaus gausiai pabarstykite sūrio. Picą kepkite 20 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
Kategorijos